STSO Başkanı Yıldırım:

STSO Başkanı Yıldırım: 5084 Sayılı Teşvik Yasası en az 2 yıl uzatılmalı


SİVAS (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Yıldırım, yıl sonunda sona erecek 5084 sayılı Teşvik Yasasının uzatılmasını istedi.
     Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, konuyla ilgili Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Sivas milletvekillerine mektup göndererek, 5084 Sayılı Kanunun istihdam desteğiyle ilgili uygulama süresinin en az 2 yıl uzatılmasını istediğini belirtti.
     Kente yeni yatırımların gelmesine ve mevcut işletmelerin kapasite arttırmasına neden olan ve 2004 yılında yürürlüğe giren yasa sayesinde Sivasta 107 fabrikanın açıldığını, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 6 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını vurgulayan Yıldırım, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkında Kanunun Sivasın da aralarında yer aldığı 49 ilde uygulandığını bildirdi.
     Bu kanunla Sivas OSBde fabrika sayısının 70den 177ye çıktığını, istihdam sayısının ise bin 200den 6 bin 500e yükseldiğini anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:
     İşletmelerimizin tamamı bu yasadan faydalanmış, özellikle de emek yoğun sektörü olan 11 tekstil firmamızda 2 bin 500 kişiye yeni istihdam yaratılmıştır. Ancak, kanunda 10 ve üzeri işçi istihdam eden tüm iş yerleri için uygulanan sigorta primi işveren hissesi desteğinin süresi 31 Aralık 2012 tarihinde sona ermektedir. Bu uygulama yatırım, istihdam ve üretim için var gücüyle çalışan, krizlere rağmen büyümesini devam ettiren işletmelerimizin mağdur olmalarına sebep olacaktır. Ayrıca yeni ve eski teşviklerden yararlanan firmalar arasında, teşvikten yararlanmaya devam edenler ve teşvik dışında kalanlar şeklinde haksız bir rekabet ortamı da doğacaktır. 5084 Sayılı Kanunun istihdam desteğiyle ilgili uygulama süresinin en az 2 yıl uzatılması, ilimize yeni yatırımların gelmesine ve var olan işletmelerin kapasite arttırmasına neden olacaktır.
     TSO Başkanı Osman Yıldırım, talep ettikleri kanunun uzatılmasının, yılda 15 bin kişinin iş nedeniyle göç verdiği Sivas ve bölge açısından önem taşıdığını bildirdi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber STSO Başkanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER