Su altı sporlarıyla turizmin gelişimine destek

Su altı sporlarıyla turizmin gelişimine destek -Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, DOKA, Ordu Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından desteklenen 1.Yıldız D


ORDU (A.A) - Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Ordu Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından desteklenen 1.Yıldız Dalgıçlık Eğitimi projesi kapsamında kent turizminin geliştirilmesi amaçlanıyor.
     Proje kapsamında Ordunun turizmini geliştirme ve su altını tanıtma amacıyla 20 kursiyere dalgıçlık eğitimi veriliyor. Kursiyerler, 12 saat teorik ve 6 adet dalış eğitimi alıyor.
     Perşembe ilçesinde gerçekleştirilen dalış eğitimini izleyen Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orduda bu tip sporların ve eğitimlerin yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
     Tek yıldızlı dalgıç olan Vali Yardımcısı Bayrak, projeyle birlikte Orduda bir farkındalık oluşturmak istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Proje amacı Ordunun turizm adına ortaya koyduğu hedeflerden bir adımını daha gerçekleştirmek. Bu sayede hem gençlerimize daha farklı bir yön kazandıracağız, hem de ulusal ve uluslararası platformda Ordunun bir cazibe merkezi olduğunu ve dalış turizminin de yapılabileceğini göstermiş olacağız. Bu ve benzeri etkinlikler turizmi hedef alan bir il için bence çok önemli. Yamaç paraşütüyle, dalgıçlık eğitimiyle, açık alan yüzme yarışmalarıyla ilimizin yaşanabilir bir kent olduğunu herkese göstermiş oluyoruz.
     İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, projede katkısı olan tüm yetkililere teşekkür etti.
     Türkiye Su altı Sporlar Federasyonuna bağlı 3 yıldızlı eğitmen olan Murat Türkay ise, proje doğrultusunda 20 kursiyere eğitim verdiğini belirterek, Havuzda teorik ve pratik eğitimler verdik. Daha sonra dün ve bugün Perşembe ilçesinde deniz eğitimini gerçekleştiriyoruz. Deniz eğitimlerini de tamamladıktan sonra kursu tamamlamış olacağız. 6 adet dalış ve 12 saat teorik eğitim veriyoruz. Projedeki amaç su altı dünyasını ve Orduyu turizmde su altıyla ilgili tanıtmaktır dedi.
     Su altının başka bir dünyaya sahip olduğunu dile getiren Türkay, Kursta da bu önemi anlatıyoruz. Su altında bizler misafiriz. Kesinlikle karada yapılan hiçbir spora benzemiyor. Su ile ilgili yapılan tüm sporlar sağlık açısından da önemli. Çünkü tüm kaslarımız çalışıyor. Su altındaki canlılarla da bir arada olmak farklı bir keyif veriyordiye konuştu.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Su altı sporlarıyla turizmin gelişimine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER