Su ürünlerinde av yasağının sona ermesi

Su ürünlerinde av yasağının sona ermesi -Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çelik: -Ülkemiz, denizleri ve iç su kaynaklarıyla önemli su ürünleri potansiyeline sahiptir


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Ülkemiz, denizleri ve iç su kaynaklarıyla önemli su ürünleri potansiyeline sahiptir dedi.
     Çelik, Ereğlide Bozhane mevkisinde su ürünlerinde av yasağının sona ermesi dolayısıyla törende yaptığı konuşmada, dünyanın sosyo-kültürel ve ekonomik açıdan çok hızlı bir değişim gösterdiğini, toplumların beslenmesi için karadan elde edilen üretim kaynaklarının tükenmeye başladığını ve insanların dikkatini denizlere çevirdiğini söyledi.
     Canlı deniz kaynaklarının ülke ekonomileri için ciddi bir yatırım kaynağı oluşturduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu:
     Ülkemiz, denizleri ve iç su kaynaklarıyla önemli su ürünleri potansiyeline sahiptir. Kaynaklarımızı tahrip etmeden, koruma ve kontrol önlemlerini etkin kılarak, sürdürülebilir bir şekilde su ürünleri istihsalini arttırmak amacımızdır. Balık sezonunun bolluk ve bereket içerisinde geçmesini temenni ediyorum.
     AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da eskiden denizde bol olan balığın şu an azaldığını belirterek, Artık bu işin sürdürülebilir hale gelmesi önemlidir. Balık stoklarının korunması gerekir. Bu geminin içerisinde hepimiz varız. Bugün 3-5 kuruşluk kar için çocuklarımıza ve torunlarımıza denizlerimizde bir şey kalmayacak gibi görünüyor. Alarm zilleri veriliyor. Sezonun bereketli olmasını temenni ediyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından av yasağının sona ermesi dolayısıyla kesilecek kurban, Candanın isteği üzerine başka bir kuruma hediye edildi.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Su ürünlerinde av yasağının sona ermesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER