SÜ ve MEÜlü öğrenciler İZAYDAŞı gezdi

SÜ ve MEÜlü öğrenciler İZAYDAŞı gezdi


KOCAELİ (A.A) - Selçuk Üiversitesi (SÜ) ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme AŞyi (İZAYDAŞ) gezdi.
     Gezi, İZAYDAŞ Konferans Salonunda Çevre Yönetim Sistemi Sorumlusu Aysun Saraçın şirketle ilgili genel bilgi verdiği sunumla başladı. Öğrenciler, sunumun ardından depolama alanları, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üretilen tesisleri gezdi.
     MEÜ Çevre Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Merve Günay, yaptığı açıklamada, tesisteki bertaraf çalışmalarının Türkiyedeki pek çok ilden daha iyi kalitede olduğunu belirterek, Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi olarak kendini çok şanslı hissettiğini söyledi.
     Günay, derslerde gördüğü konuları İZAYDAŞ gezisinde yaşayarak tecrübe ettiğini anlatarak, mesleğine daha da yakınlaştığını kaydetti.
     SÜ Çevre Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Süleyman Durgunderya ise İZAYDAŞın çok kapsamlı bir tesis olduğunu belirterek, gezide birçok şey öğrendiklerini, Çevre Mühendisliği Bölümü okuyan öğrencilerin İZAYDAŞı ziyaret etmesi gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SÜ ve MEÜlü öğrenciler İZAYDAŞı gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER