Suçlularla mücadelede multikopter dönemi

Suçlularla mücadelede multikopter dönemi


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesinde suç işlenmesi önlemek ve suçluları kısa sürede yakalamak için havadan görüntü ve fotoğraf çekme özelliğine sahip Multikopter adı verilen cihaz kullanılacak.
     Saruhanlı Kaymakamlığı tarafından güvenlik güçlerinin kullanımına sunulmak üzere satın alınan Multikopter ilçedeki boş bir alanda test edilerek basına tanıtıldı.
     Uzaktan kumanda ile yönetilen 8,5 kilo ağırlığındaki Multikopter, 500 metre gökyüzüne yükselerek ilçenin çeşitli noktalarından video ve fotoğraf çekti.
     Saatte 80 kilometre hız yapabilen cihazın çektiği görüntüler yerdeki bilgisayarın ekranından da izlenebildi.
     Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin bu cihaz sayesinde havadan takip edilebileceğini belirtti.
     İlçe merkezi başta olmak üzere tüm belde köylerde güvenlik amaçlı kameraların bulunduğunu ancak bu cihaz ile takip edilemeyen yerlerin de izlenilebilir hale geleceğini dile getiren Otcu, şöyle konuştu:
     İlçemizde suç işlenmesini önlemek veya suçluları yakalamak için bu cihaz etkin bir şekilde kullanılabilir ve çok güzel verim alınır. İnsan ve araçların ulaşamadığı arazilerde Multikopter ile havadan çekim yapmak suretiyle yaz aylarında zaman zaman görülebilen Hint keneviri ekili yerleri tespit edebilme imkanına sahip olacağız. Bunun yanı sıra hırsızlık, gasp ve buna benzer tüm aşayiş olaylarının aydınlatılmasında bu cihaz bizlere büyük fayda sağlayacak. Her şeyden önemlisi kişinin suça bulaşmasını önleyecek, caydırıcı olacak.
     Cihazın 22 bin lira olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Suçlularla mücadelede multikopter dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER