Sultanahmet Camisinin 2 metrelik maketini yaptı

Sultanahmet Camisinin 2 metrelik maketini yaptı -Aksaraylı Fatih Coşkun, İstanbulda görüp hayran kaldığı Sultanahmet Camisinin, kendi imkanlarıyla 3 ayda maketini yaptı -Büyük kubbesinin içine küçük bir çocuğun sığdığı camiyi m


AKSARAY (A.A) - Ersin Altınsoy - Adem Koçak - Aksaraylı Fatih Coşkun (30), İstanbulda görüp hayran kaldığı Sultanahmet Camisinin, 3 ayda kendi imkanlarıyla 2 metrelik maketini yaptı.
     Özel bir şirkette çalışan Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan bu yana tarihi camilere ilgisinin olduğunu söyledi. İstanbula gittiğinde gezdiği Sultanahmet Camisinden çok etkilendiğini anlatan Coşkun, fotoğraflarını çektiği tarihi caminin maketini yapmaya karar verdiğini ifade etti.
     Ailesinin sanat şaheseri böylesine bir caminin maketini yapmanın zor olacağını söylemesine karşın geceleri saatlerce uğraşarak 3 ayda Sultanahmet Camisinin maketini yaptığını belirten Coşkun, şunları kaydetti:
     Malzeme olarak mobilyacılarda bulunan 3 milimetrelik sunta kullandım. Dış cephelerini yaparken mukavvadan yararlandım. nikelaj ve özellikle kubbelerde yanmaz saç parçalar kullandım. Caminin minaresini yaparken ise su borularından yararlandım. 3 ayda günde 15-16 saat uğraşarak, gecemi gündüzüme katıp cami maketini bitirdim. Ortaya 2 metre eni 1,5 metre yüksekliği olan bir maket çıktı. 74 kubbesi bulunan caminin en büyük kubbesini kaldırdığımda içine küçük bir çocuk sığabiliyor.
     Cami maketini tamamladıktan sonra mahallede ve bazı alışveriş merkezlerinde sergilediğini anlatan Coşkun, Bugüne kadar satmayı düşünmedim ancak artık muhafaza etmekte zorlanıyorum. Uygun bir fiyata satıp alacağım parayla Kabenin dev bir maketini yapmayı planlıyorum dedi.
     Coşkun, Kabeden sonra Türkiyede bulunan çeşitli tarihi eserlerin maketlerini yaparak Aksarayda bir galeri açmayı istediğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Sultanahmet Camisinin 2 metrelik maketini yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER