Sultandağında vişne hasadı sona erdi

Sultandağında vişne hasadı sona erdi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Meyve ihracatıyla bilinen Sultandağı ilçesinde vişne hasadı sona erdi.
     Sultandağına bağlı Yeşilçiftlik Belde Belediye Başkanı Zekeriya Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl kilosunun 2,5 liradan alınan vişnenin üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.
     Bu yıl beklentilerin yüksek olması nedeniyle oluşan alım fiyatlarının hasadın ilk günlerinde üreticiyi oldukça üzdüğünü dile getiren Ölmez, şöyle konuştu:
     Sultandağında kiraz, kayısı, elma, erik kadar vişne de yoğun olarak yetiştiriliyor. Sultan Dağlarının etekleriyle Akşehir ve Eber gölleri arasında kendine özgü iriliği ve aromasıyla özellikle meyve suyu fabrikalarının ilgi gösterdiği vişnenin alım fiyatı hasadın ilk başladığı zamanlarda beklentilerin altında gerçekleşerek 1 ile 1,20 kuruştan alındı. Hasadın son günlerinde ise fiyat 2 ile 2,30 kuruşa kadar yükselmesi üreticiyi az da olsa sevindirdi. İşçilik, sulama, ilaçlama, nakliye, budama, gibi üretim maliyetleri bulunan vişnenin 2,20 liradan alınması hem yöre ekonomisi hem de üretici açısından oldukça önemli. Vişne 2 yıldır üreticinin yüzünü güldürüyor. Peşin paraya satılması da çok önemli. Şokluk ve suluk olarak alındığı için seçme ve kalibre sorunu da bulunmuyor. Bu nedenle 2 liranın üzerinde alınması bizleri sevindiriyor.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sultandağında vişne hasadı sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER