Sultanköy Sulama Projesi

Sultanköy Sulama Projesi -Orman ve Su İşleri Bakanlığı, projeyle birlikte Sultanköy sulamasıyla dekar başına yaklaşık 600 liralık gelir artışı olacağını bildirdi


EDİRNE (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, projeyle birlikte Sultanköy sulamasıyla dekar başına yaklaşık 600 liralık gelir artışı olacağını bildirdi.
     Bakanlıktan, yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun, yaklaşık 78 bin dekar tarım arazisinin suyla buluşacağı Sultanköy Sulama Projesiyle dekar başına yaklaşık 600 liralık gelir artışı sağlanacağını açıkladığı belirtildi.
     400 milyon liraya mal olan projenin bölge ekonomisini canlandıracağı ifade edilen açıklamada, projenin açılışının, Türkiye genelindeki 112 projeyle birlikte 12 Aralık Çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla Ankarada yapılacağı kaydedildi.
     Açıklamada çiftçinin projeyle birlikte rahat bir nefes alacağı ve bölgedeki zirai ürün çeşitliliğinin artacağı da belirtildi.
     Projenin uygulanacağı 78 bin dekarlık alanda toplam kanal uzunluğunun 95 bin metre, tahliye ve drenaj şebekesinin de 74 bin metre olduğu aktarıldı.
     Öte yandan, Edirnede Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kurulan, biri deniz olmak üzere 4 adet meteorolojik gözlem istasyonunun da açılışının aynı gün yapılacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sultanköy Sulama Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER