Suluovada Motivasyon ve Stres Yönetimi konferansı

Suluovada Motivasyon ve Stres Yönetimi konferansı


AMASYA (A.A) - Suluova Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği "Motivasyon ve Stres Yönetimi" konferansı Suluova Ticaret Meslek Lisesi salonunda verildi.
     Canik Başarı Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Sardoğan, dünyadaki tüm insanların kendini geliştirmek için bir mücadele verdiğini ifade etti.
     Öğrencilere başarılı olabilmeleri için öncelikle kendilerini ve potansiyellerini iyi tanımaları gerektiğini hatırlatan Sardoğan, başkalarına özenmek yerine kendi becerilerinin farkında olarak bunlara harekete geçirmek için planlı çalışmanın yeterli olduğunu, yapılan çalışmaya motive olabilmek için ise mutlaka kişilerin kendi bireyselliğini bilmesi ve harekete geçirmesi gerektiği tavsiyelerinde bulundu. Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Seviye Belirleme Sınavına (SBS) girecek ilkokul 8 ile Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girecek lise son sınıf öğrencilerinin sınav başarılarının arttırılmasına yönelik akademik bir eğitmenden destek almayı uygun gördüklerini,, konferansın çok faydalı geçtiğini söyledi.
     "Verilen mesajlar inşallah öğrencilerimize olumlu olarak yansır ve başarılarını da olumlu yönde etkiler" diyen Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:
     "Ben her zaman çok çalışmak gerektiğini ifade etmekteyim. Başarının olduğu her ortamda yoğun bir emek vardır. Emeksiz ve alın teri akıtmaksızın başarı olmaz. Olursa da şaşırmak lazım. Çünkü alın teri akıtmaksızın hiçbir şey olmaz. Belli bir başarının ortaya çıkması ancak alın teri ile olmaktadır. Çocuklarımızı aileler ve eğitim camiası olarak motive etmek görevimizdir."
     Konferans sonunda Kaymakam Sarıfakıoğulları, Yrd. Doç. Dr. Sardoğana katkıları nedeniyle teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada Motivasyon ve Stres Yönetimi konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER