Suluovada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Suluovada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yardımları


AMASYA (A.A) - Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla ilçe genelindeki 6 bin 749 kişiye ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını bildirdi.
     Sarıfakıoğulları, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde bin 794 kişinin ihtiyaç sahibi olduğunun tespit edildiğini belirtti.
     Söz konusu ihtiyaç sahiplerine 968 bin 572 lira ayni ve 4 bin 955 kişiye de 534 bin 285 lira nakdi yardımda bulunduklarını ifade eden Sarıfakıoğulları, şunları kaydetti:
     Vakıf çalışmalarımız içinde öne çıkan sosyal hizmet kapsamında 1 yıldır devam eden Evde Yaşlı Bakım Projesidir. Bu proje ile durumları tespit edilen 45 yaşlı vatandaşımızın ikametlerini ve kişisel bakımlarını yapıyoruz. Ayrıca yeni uygulamaya başlayacağımız bir proje ile anaokulu öğrencilerinden başlamak üzere tüm örencilerimize trafik eğitim parkurunda trafik eğitimi vererek daha bilinçli yaya ve sürücülerin yetişmesine katkı sağlayacağız. Can ve mal güvenliğimiz için trafik eğitimi ve kurallara riayet hayati önem taşımaktadır. Bu eğitimleri 4-5 yaştaki ana okullarımızdan başlatacağız.
     Sarıfakıoğulları, bunların yanında vakıf olarak hayvancılık desteklemeleri ve iş yeri açanlara desteklerinin devam ettiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Murat Aslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER