Suluova Trafik Şube Ekipleri emniyet kemeri

Suluova Trafik Şube Ekipleri emniyet kemeri kontrollerini arttırdı


AMASYA (A.A) - Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri, Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlan projesi kapsamında ilçe genelinde emniyet kemeri kontrollerini arttırdı.
     Proje kapsamında, İlçe Trafik Şube Ekiplerinden, Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Musa Karabulut, Trafik Polisleri Murat Bülbül ve Mehmet Çıtak ilçe genelinde yaptıkları denetlemelerde sürücülere ve vatandaşlara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundular.
     İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, amaçlarının emniyet kemerine bağlı yaralanma ve can kayıplarını önlemek olduğunu söyledi.
     İlk başta biz güvenlik güçleri buna riayet edeceğiz ve tüm araç kullanıcılarının takmalarını teşvik edeceğiz diyen Akkaya, emniyet kemeri takılmamasına bağlı yaralanma ve ölümlerin önüne geçmek amacıyla, haftanın her günü ilçe genelinde kontrol yaptıklarını söyledi.
     Emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası araç içinde meydana gelen ölümleri yüzde 45, yaralanmaları da yüzde 50 oranında azalttığına işaret eden Akkaya, şöyle devam etti:
     Emniyet kemeri kaza anında şoförün ve yolcuların dışarı fırlamasını ve otomobilin takla atması halinde araç içindekilerin sağa sola savrulmasını önlemektedir. Arka koltukta emniyet kemeri takmak kaza anında yaralanma riskini iki kat, dışarı fırlama riskini ise 7 kat azaltmaktadır. Kazalarda ölen 5 ile 9 yaş grubu çocukların yüzde 46(sı emniyet kemeri kullanmamaktadır. Hayatınız bizim için önemli, emniyet kemeri takarak hayata bağlanın. Emniyet kemeri sizi hayata bağlar. Trafik kurallarına saygı insanlara saygıdır. Uygulamalarımızda vatandaşlarımızın can güvenliği açısından emniyet kemeri takmaları ve yapılacak uygulamalarda cezai işleme maruz kalmamalarını önemle rica ediyoruz.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluova Trafik Şube Ekipleri emniyet kemeri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER