Süneyle mücadele eğitimle başladı

Süneyle mücadele eğitimle başladı -Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ünal: "Konyada, bu yıl süneyle mücadele kapsamında hububat sahaları, 20 ilçe ve 424 yerleşim yerinde 226 personelce taranacak" (F


KONYA (A.A) - Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Bilal Ünal, yaklaşık 11 milyon dekar alanda hububat ekimi yapılan Konyada, bu yıl süneyle mücadele kapsamında, ekili alanların 226 personel ile taranacağını söyledi.
     Ünal, Konya Ticaret Borsası (KTB) Konferans Salonunda, Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından verilen hizmet içi eğitim programında, süne mücadelesi hakkında bilgi verdi.
     Hububatta verim ve kaliteyi etkileyen en önemli unsurun, sünenin verdiği emgi zararı olduğunu belirten Ünal, süne mücadelesinin gerektiği gibi yapılmaması durumunda hem çiftçilerin hem de ülke ekonomisinin önemli oranda zarara uğrayacağını anlattı.
    
     -"Çiftçilerimizden, destek bekliyoruz"-
    
     Süneyle mücadelede 2013 yılı için ilk adımın eğitim toplantısıyla başladığını bildiren Ünal, şunları kaydetti:
     "Bakanlığımızın, Bitki Sağlığı ve Karantina Program ve Prensipleri gereğince yürütülen program; Konya, Karaman ve Aksaray illerini kapsıyor. 2013 yılı için süne mücadelesinde ilk adım olarak teknik eleman eğitimlerini yapmış bulunmaktayız. Bu eğitimlere Konya, Karaman ve Aksaray illerinden ekip şefleri ve mücadelede ilk kez görev alacak toplam 108 personel katılıyor. Konya Ovasında, her yıl yaklaşık 11 milyon dekar alanda hububat ekimi yapılıyor. Konyada, bu yıl süneyle mücadele kapsamında hububat sahaları, 20 ilçe ve 424 yerleşim yerinde 226 personelce taranacak. İlaçlanması gereken alanlar bu ekiplerce belirlenecek ve ilan edilecektir. Çiftçilerimizden, ekiplerimize yardımcı olmalarını ve mücadeleye destek vermelerini bekliyoruz."
     Biyolojik mücadele çalışmalarının bu yıl da süreceğini kaydeden Ünal, bölgede faydalı böcek popülasyonunun artırılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Süneyle mücadele eğitimle başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER