Suriyede kaybettiği bacağına Türkiyede kavuştu

Suriyede kaybettiği bacağına Türkiyede kavuştu -Lazkiyede mayına basarak bir bacağını kaybeden Sinan Dervişe, Türkiyede protez bacak takıldı -Suriyeli Türkmen Derviş: -Suriyede kardeşlerimiz ölmeye devam ederken, protez


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Suriyenin Lazkiye kentinde mayına basarak bir bacağını kaybeden Sinan Dervişe, Türkiyede yapılan tedavi sonucu protez bacak takıldı.
     Ülkesindeki olaylarda yaralanarak Türkiyeye getirilen ve Yayladağı ilçesindeki YİBO Kampında kalan Sinan Derviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lazkiye kentine bağlı Bayır-Bucak bölgesinde Esed güçleriyle girdikleri çatışmada mayına bastığını anlattı.
     Yaklaşık iki ay önce Esed güçleriyle girdikleri çatışma sırasında mayına bastığını ve yere yığıldığını ifade eden Derviş, yakınlarının yardımıyla Türkiyeye getirildiğini söyledi.
     Türk yetkililerin hemen kendisiyle ilgilendiğini ve hastaneye kaldırıldığını ifade eden Derviş, Ancak tüm müdahalelere rağmen sağ bacağımı kaybettim. Esed, benim bacağımı aldı. Sağ olsun Türkiyedeki doktorlar Allahın izniyle önce hayatımı kurtardı ve sonra kopan bacağımın yerine protez bacak taktı. Bu yardımı unutmam mümkün değil. Türkiyedeki herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Protez bacağının yeni takıldığını, bu nedenle alışana kadar koltuk değneğiyle yürüyebildiğini ifade eden Derviş, ilerleyen günlerde desteksiz kimseye ihtiyaç duymadan ayakta kalabileceğini kaydetti.
     Suriyede Esed güçlerinin saldırılara devam ettiğini ifade eden Derviş şöyle devam etti:
     Esed, insanları öldürmeye, zulüm etmeye devam ediyor. Kadın, çocuk, masum, suçlu demeden vuruyor. Suriyede kardeşlerimiz ölmeye devam ederken, protez bacağıma sevinemiyorum bile. İnşallah bu katliam, bu savaş bir an önce biter. Herkes ülkesine bir an önce huzurlu bir şekilde döner.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyede kaybettiği bacağına Türkiyede kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER