Suriyede yaşanan olaylar

Suriyede yaşanan olaylar -Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriyeli eski milletvekilleri ve Haseki Müftüsü İbrahim Nakşibendiyi kabul etti


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriyeli eski iki milletvekili ve Haseki Müftüsü İbrahim Nakşibendiyi kabul etti.
     Rasulayn bölgesinde 3 günden bu yana devam eden ve dünden itibaren büyük ölçüde Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) denetimine geçen Rasulayn bölgesinden Türkiyeye gelen eski Haseki milletvekili ve Advan Aşireti lideri Muhammed el-Hulu, eski Deyrezzor milletvekili ve Bagara Aşireti lideri Şeyh Navaf el-Beşiri ile Haseki Müftüsü Nakşibendi, Ceylanpınar Kaymakamlığında Vali Güvenç ile bir süre görüştü.
     Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Gençlik Parkında basın toplantısı düzenleyen Navaf el-Beşiri, Türkiyenin kendilerine verdiği destekten dolayı şükranlarını sunmak üzere Vali Güvençi ziyaret ettiklerini söyledi.
     Özgür Suriye Ordusunun Resulaynın büyük kısmını ele geçirdiğini aktaran el-Beşiri, hala devam eden çatışmalarda 40tan fazla ordu mensubunun öldürüldüğünü, aralarında üst düzey subayların da olduğu 70 askerin ise esir alındığını ifade etti.
     El-Beşiri, Özgür Suriye Ordusundan da 6 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.
     Muhammed el-Hulu ise Suriyeyi, Esedin zulmünden kurtaracağız dedi.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Reşit Dağ / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Suriyede yaşanan olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER