Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Aralarında Türkmen ailelerin de bulunduğu 349 Suriyeli Türkiyeye sığındı -Olaylarda yaralanan 8 yaralı Hatayda tedavi altına alındı (Fotoğraflı - Görüntülü)


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçan aralarında Türkmen ailelerin de bulunduğu 349 Suriyeli Türkiyeye sığındı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Suriyenin Atme kasabasından gelen çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu 349 Suriyeli, Hatayın Reyhanlı ilçesi Bükülmez köyü sınırına geldi. Sınırda yapılan işlemlerinin ardından Türkiyeye alınan Suriyelilerin yorgun oldukları ve bazılarının hasta olduğu gözlendi.
     Türkiyeye giriş yaptıktan sonra gözyaşlarını tutamadıkları gözlenen Suriyeliler, kendilerine kucak açan Türk halkına ve devletine teşekkür ettiler.
     Suriyeliler, geniş güvenlik önlemleri altında minibüslerle alınarak yemek, bakım ve gerekli insani ihtiyaçlarının karşılanması için Reyhanlı Hac Konaklama Tesislerine getirildi.
     Aralarında Türkmen ailelerin de bulunduğu Suriyeli sığınmacıların Adıyamana gönderilecekleri öğrenildi.
     Bu arada Suriyenin İdlip kentine bağlı köy ve kasabalarda çıkan çatışmalarda yaralanan, aralarında kadın, çocuk ve muhalif askerlerin de olduğu 8 yaralı, kamyonet ve otomobillerle Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyü ve Cilvegözü Sınır Kapısına getirildi.
     Burada hazır bekleyen ambulanslarla Türkiyeye alınan yaralılar, tedavileri için Hataydaki çeşitli hastanelere sevk edildi.
    
     Muhabir: Cem Genco/Salim Taş/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER