Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylarda yaralanarak Türkiyeye getirilen 250 Suriyeli, Mersinin Tarsus ilçesinde tedavi edildi


MERSİN (A.A) - Ülkelerindeki olaylarda yaralanarak Türkiyeye getirilen 250 Suriyeli, Tarsus ilçesindeki özel bir hastanede tedavi edildi.
     Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, hastanede tedavi altına alınan 250 Suriyeliden 222si taburcu edildi, 28inin tedavisi ise sürüyor.
     Hastane Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Halil Karakan, birçok Suriyeli hastanın durumu ağır olarak hastaneye getirildiğini, çok ciddi travmalar geçiren bu hastaları tedavi ederek sağlıklarına kavuşturduklarını bildirdi.
     Suriyeli hastaların yoğun bakım, genel cerrahi, ortopedi, beyin cerrahi, plastik cerrahi, çocuk cerrahi ve diğer branşlarda tedavi ve ameliyat edildiklerini ifade eden Karakan, şunları kaydetti:
     Çok özellikli ve büyük ameliyatlar yaptık. Beyinden, karın içinden, akciğerden ve başka organlarından şarapnel parçaları çıkardık. 30 yaşındaki Muhammet Ezrek isimli bir hastamıza 8 ameliyat yaptık. Neredeyse karın içindeki tüm organları zarar görmüştü. Karın ön duvarı tamamen yoktu. 8 ameliyattan sonra sağlığına kavuşturduk, çok yakında taburcu edeceğiz. 28 yaşında olan Elap Hapkap da başından ateşli silahlanma sonucu darbe almış. Bu genç beyin ameliyatı geçirdi. Öncesinde yoğun bakımda tedavisi sürdü. Şimdi serviste takip ediliyor. Oturamıyor, yürüyemiyor, elini kolunu oynatamıyordu. 1 aydan fazladır fizik tedavi uygulanıyor. Hastamız şu anda yürüyebildiği gibi, koşu bandında koşuyor. Yine 10 yaşındaki İyad Halil isimli hastamız felç olmuştu. Bu hastamızda oturamıyor, yürüyemiyor, elini kolunu oynatamıyordu. Şimdi 10 günden fazladır fizik tedavi uygulanıyor. Giderek iyileşme kaydediyor. Yürüyor, elini kolumu oynatıyor.
     Karakan, hastanedeki Suriyelilerin psikolojilerinin de yaşadıkları olaylar nedeniyle bozulduğunu dile getirerek, Hastalarımız savaş mağduru oldukları için ve yaşadıkları o kötü ortamdan sonra ciddi derecede moralleri de bozuk. Çok korkuyorlar. Çok korkak davranıyorlar. Onların bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken, bir yandan da moral veriyoruz. Temennimiz Suriyedeki bu iç savaşın bir an önce bitmesi ve bu acıların yaşanmaması ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER