Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: -(BMnin 200 bin mülteci açıklaması) Türkiye Cumhuriyeti Devleti en gayri müsait şartlar için de organize olmuş vaziyette -Yeni noktalarımızdaki hazırlıkların 10 gün içeris


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Birleşmiş Milletlerin (BM) Türkiyeye 200 bin Suriyeli mülteci gelebileceğine yönelik açıklamasına ilişkin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti en gayri müsait şartlar için de organize olmuş vaziyette dedi.
     Akar, Suriyeli mültecilerin kaldığı kamplarda incelemelerde bulunmak üzere geldiği Şanlıurfada, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
     Her geçen gün Suriyeden Türkiyeye gelen mültecilerin sayısının arttığını belirten Akar, hükümet ve diğer tüm yetkililerle bu işin üstesinden gelebileceklerine inandıklarını söyledi.
     Türkiyede yeni mülteci kamplarının kurulduğunu ve yeterli sayıda çadır stokunun bulunduğuna değinen Akar, Öngörülen yerlerde yeni çadır kentlerimizi kurmaya başlıyoruz. Yeteri kadar çadır stokumuz var, bu bölgede çok fazla dahi bir akın olsa onları barındıracak çadır stokumuz bölgede bulunmaktadır diye konuştu.
     Suriyeli mültecilerin Türkiyeye gelmeden kendi ülkelerinde yardım almalarına yönelik bir çalışma yürüttüklerine de işaret eden Ahmet Lütfi Akar, bunun yardım malzemesiyle kısıtlı kalmak kaydıyla devam ettiğini söyledi.
    
     -Yeni kamplar 10 güne kadar tamamlanıyor
    
     Akar, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyamandaki yeni noktalardaki hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Yeni noktalarımızdaki hazırlıkların 10 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Çadır kentlerle ilgili konular biraz hazırlık ve altyapı istiyor. Bazı yerlerde temiz su, elektrik, yol gibi şeylerin yapılması gerekiyor. Bu tür çalışmaları yapmak için 8-10 günlük bir süreye ihtiyacımız var. Bunların altyapılarını valiliklerimiz hazırlıyor, biz çadırlarımızı kurup işletmeye başlıyoruz.
    
     -BMnin 200 bin mülteci açıklaması
    
     Birleşmiş Milletlerin (BM) Türkiyeye, 200 bin civarında mültecinin gelebileceğine yönelik açıklamasına da değinen Ahmet Lütfi Akar, şöyle devam etti:
     Herkesin kendi öngörüsü olabilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti en gayri müsait şartlar için de organize olmuş vaziyette. Biz de Türk Kızılayı olarak misyonumuz icabı bu tür hallerde devletimizin yanında yardımcı rol oynamaya devam edeceğiz. Devletimiz bize ne rol verirse biz bu rolü oynayacağız. Esedin zulmünden çok kişinin kaçıp, Türkiyeye sığınmak istediğiyle ilgili bilgileri biz de almaktayız. Bu, BMnin yeni bir icadı değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ta 2 yıl veya 1 yıl önce öngörmüş olduğu husustur.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER