Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -GİAF Yönetim Kurulu Başkanı Akboz: -Uluslararası diplomasi devreye girerek NATO, BM ve Esed rejimine karşı olduğunu beyan eden ülkelerin bir an önce bu gidişe dur demesi gerektiğini düşünüyoruz (Fo


GAZİANTEP (A.A) - Güney ve Güneydoğu Genç İş Adamları Federasyonu (GİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akboz, Akçakaleye top mermisinin düşmesi ve Suriyedeki olaylara ilişkin uluslararası diplomasinin devreye girerek, NATO, BM ve Esed rejimine karşı olduğunu beyan eden ülkelerin, bir an önce bu gidişe müdahale etmesini istedi.
     Akboz, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin Akçakaleye top mermisi düşmesiyle ilgili gerekli diplomasi atağını başlattığını, NATO ve BMnin yanı sıra birçok ülkenin de olayı kınadığını, bu ülkelerin Türkiyenin yanında yer aldığını ifade etti.
     Akçakalede hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine sabır dileyen Akboz, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Böylesi durumlarda soğukkanlı olmak ve sağduyulu olmak gerektiğinin bir kez daha altını çizmek gerekiyor. Bizler tezkerenin geçmesi gerektiğini düşünüyor ve bunun gerekli olduğunu savunuyoruz. Meclisten geçen tezkerenin ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulunuyoruz. Ancak hiçbir zaman savaştan yana olmadığımızı, olası bir savaşın ülkemize maddi ve manevi zararlar vereceği aşikardır. Uluslararası diplomasi devreye girerek NATO, BM ve Esed rejimine karşı olduğunu beyan eden ülkelerin, bir an önce bu gidişe dur demesi, Rusya ve Çinin de tutumunu gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak gücümüzün yettiği ölçüde bu işin takipçisi olacağız.
     Akboz, sınıra yakın illerin ve ilçelerin ciddi tehdit altında olduğunu savundu. Suriyedeki olaylardan, esnafın da etkilendiğini ve sıkıntı içerisinde olduğunu belirten bu nedenle iş dünyasının acı kayıplar yaşadığını bildirdi.
     Suriyede her gün binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Akboz, Birilerin bu olaylara dur demesi gerektiğini dile getirdi.
    
     -Terör olayları
    
     Bölgede terör olaylarının da arttığını öne süren Akboz, terör sorunun çözümü için TBMM çatısı altındaki tüm siyasi partilerin bir araya gelerek popülist politikalardan uzak, halkın arzu ettiği tabloyu ortaya koymaları gerektiğini, aksi halde tarih önünde halkın bu sorumluluğu yerine getirmeyenleri unutmayacağını ifade etti. Akboz, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Doğrusu milletvekillerinin böylesi önemli sorunu çözme çabasından daha önemli ne işi olabilir ki ve ayrıca tablo böyleyken acaba gece yastığa kafalarını rahat koyabiliyorlar mı- Bunu sormak gerekir. Bu bağlamda herkesin üzerine düşeni iyi şekilde yapması gerektiğinin altını çizmek gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Ayrıca geçtiğimiz gün bir siyasi partinin kongresine katılan uluslararası konuklar oldu ve bu konuklardan biri de Barzaniydi. Bizler demokrasiye inanıyorsak problemlerin çözümün de hoşgörü ve diyaloğun önemli olduğunu unutmamız gerekiyor diye düşünmekteyiz. Komşularla iyi ilişkiler kurulmalı ve problemler çözülmelidir.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER