Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak pasaportla Türkiyeye giriş yapan ve Nizip ilçesinde kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyelilere, gıda ve temizlik yardımında bulunuldu


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak pasaportla Türkiyeye giriş yapan ve Nizip ilçesinde kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyelilere, gıda ve temizlik yardımında bulunuldu.
     Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen, Nizip Belediyesi ve Nizip-Suriye Kardeşlik Platformu tarafından toplanan yardım malzemeleri, Belediye tarafından Suriyeli vatandaşlara evlerinde teslim ediliyor.
     Yardımların içinde temizlik ve gıda malzemeleri ile çocuklar için gerekli ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu bildirildi.
     Nizip-Suriye Kardeşlik Platformunda yer alan Nizip İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhittin Açıkgözoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardımların durumu iyi olmayan Suriyelilere dağıtıldığını ve şimdiye kadar dağıtımlarda bir sorun yaşanmadığını belirtti.
     Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Başkanı Murtaza Cengiz ise hem AFADın gönderdiği hem de Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğanın destekleriyle toplanan yardım malzemelerinin Suriyeli vatandaşlara teslim edildiğini ifade etti.
     Suriyeliler için ilaç kampanyası da düzenlediklerini belirten Cengiz, kampanyaya herkesin destek vermesini istedi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER