Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Osmaniyede misafir edilen Suriyeli sığınmacılara TÜRKAV tarafından giysi yardımı yapıldı


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyenin Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen Suriyelilere, TÜRKAV tarafından giysi yardımı yapıldı.
     Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Osmaniye Şubesi Başkanı Alparslan Koca, bir tır dolusu çeşitli giyim eşyalarını Türk Kızılayı kamp saha koordinatörü Ümit Türkaslana teslim etti.
     Koca, giysilerin tesliminden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yardımın TÜRKAV Genel Merkezi tarafından gönderildiğini belirtti.
     Suriyeli Türkmenlerin kaldığı Cevdetiye konaklama tesisinde Kurban Bayramından önce giysi yardımı yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Koca, şöyle devam etti:
     Bu giyim yardımın hazırlanmasında ve buraya ulaştırılmasında büyük emek harcayan genel başkanımız Sinan Yüksele ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederim. Sınır komşumuz olan Suriyedeki yaşanan üzücü olaylar nedeniyle ülkemize sığınmak zorunda kalan Türkmen kardeşlerimiz Osmaniyemizde kurulan çadır kentte misafir ediliyor. Bu nedenle Türkmen kardeşlerimizin zorunlu ikametlerindeki sıkıntılarına bir nebzede olsa yardımcı olabilmek amacıyla TÜRKAV Genel Merkezi tarafından hazırlanıp Ankaradan yola çıkan giyim eşyası yardımı tırı Türkmen kardeşlerimize dağıtılmak üzere Kızılay yetkilisine teslim edildi. Umarım buradaki kardeşlerimiz bir daha evlerinden ve yurtlarından ayrı bayram kutlamazlar. Suriyedeki olayların biran önce sona ermesi ve barışın hakim olmasını istiyoruz.
     Koca, TÜRKAVın imkanlar dahilinde yardımlarını sürdüreceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER