Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -AFAD Başkanı Fuat Oktay, Suriyelilerin barındığı Akçakale ilçesindeki çadır kenti ziyaret etti -Oktay: Dünyada ve Türkiyede gösterilebilecek en iyi örnek


ŞANLIURFA (A.A) - Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli sığınmacıların barındığı Akçakaledeki çadır kente ilişkin, Dünyada ve Türkiyede gösterilebilecek en iyi örnek dedi.
     AFAD Başkanı Oktay, Gaziantepteki temaslarının ardından karayoluyla Şanlıurfanın Harran ilçesine geçti. Burada AFAD görevlileri tarafından kurulan çadır kentte hazırlıkları inceleyen Oktay, Kaymakam Selami Yazıcı ve diğer yetkililerden bilgi aldı.
     Daha sonra Akçakale ilçesine giden Oktay, Suriyeli sığınmacıların barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde incelemede bulundu. Kaymakam Eyüp Fırat ve AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmezden çadır kentle ilgili bilgi alan Oktay, bazı Suriyeli sığınmacılarla bir araya geldi.
     AFAD Başkanı Oktay, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, gün içerisinde Karkamış ve Nizipteki çadır kentlerde inceleme yaptığını, ardından Şanlıurfaya geldiğini söyledi.
     Akçakaledeki çadır kenti ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları yerinde görme imkanı bulduğunu belirten Oktay, Dünyada ve Türkiyede gösterilebilecek en iyi örnek diye konuştu.
     Kahramanmaraş ve Adıyamandaki çadır kentleri yarın ziyaret etmeyi planladığına değinen Fuat Oktay, Bütün çadır kentlerimizdeki kış hazırlıklarını yerinde görmek için ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız, valilikler ve kaymakamlıklarla koordineli şekilde yürüyor. Sahadaki bütün arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.
     Bu arada, AFAD Başkanı Fuat Oktayın gezisi sırasında Suriyeli çocukların sık sık, Yaşa, Recep Tayyip Erdoğan diye slogan attığı görüldü.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER