Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar ve hava saldırısı nedeniyle Ceylanpınarda kimi vatandaşlar evlerini terk edip geçici olarak şehir dışındaki yakınlarının yanına gidiyor


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar ve hava saldırısı nedeniyle Ceylanpınarda kimi vatandaşlar evlerini terk edip geçici olarak şehir dışındaki yakınlarının yanına gidiyor.
     Rasulayn bölgesinin kontrolünü ele geçirmek amacıyla ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu arasında 5 günden bu yana aralıklarla devam eden çatışmaların şiddeti bugün yapılan hava saldırılarıyla daha da arttı.
     Şarapnel parçalarının Ceylanpınara kadar ulaştığı patlamaların ardından özellikle sınıra yakın noktalarda evleri bulunan kimi aileler, özel araçları ya da otobüslerle, çevre il ve ilçelerdeki yakınlarının yanına gitmeye başladı.
     Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede halkın büyük panik içinde olduğunu belirterek, birçok esnafın iş yerlerini açmadığını, vatandaşların ilçeyi terk etmeye başladığını söyledi.
     Arslan, Akçakale ilçesinde top mermisinin isabet etmesi sonucu 5 kişinin öldüğü saldırının ardından uygulanan angajman kurallarının Ceylanpınarda uygulanması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Veli Gürgah / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER