Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, Suriyeli sığınmacılarla bir araya geldi


GAZİANTEP (A.A) - Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriyeli sığınmacılarla bir araya geldi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, aralarında 19 doktor, 90 öğretmen, 100ün üzerinde mühendisle değişik meslek gruplarından sığınmacı toplantıda, Gaziantepe katkı sağlamak istediklerini ifade etti.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Güzelbey, sığınmacıların yaşamlarını kolaylaştırmak ve sorunlarını çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
     Koordinatör Vali Veysel Dalmazın Türkiyeye sığınan Suriyelilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ifade eden Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de çalışma arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz. Bu sorunlarınızı çözmek için ilgili mercilerle temaslarda bulunuyoruz değerlendirmesinde bulundu.
     Türkiye ile Suriye halkının geçmişte olduğu gibi şimdi de kardeş olduklarını dile getiren çeşitli meslek gruplarından Suriyeliler de Türkiyede çalışmak istediklerini aktardı.
     Suriyeliler, kendilerine gösterdikleri ilgi ve yardımlardan dolayı Vali Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanı Asım Güzelbeye teşekkür etti.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER