Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Kızılay, Gaziantepli bir iş adamının katkılarıyla ülkelerindeki olaylardan kaçıp Ceylanpınarda yakınlarının yanına sığınan Suriyeli ailelere gıda yardımında bulundu


ŞANLIURFA (A.A) - Kızılay, Gaziantepli bir iş adamının katkılarıyla ülkelerindeki olaylardan kaçıp Ceylanpınarda yakınlarının yanına sığınan Suriyeli ailelere gıda yardımında bulundu.
     Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesinde 3 hafta önce ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında yaşanan şiddetli çatışma ve hava bombardımanından kaçan Suriyeliler, Ceylanpınara geldi.
     Kimi aileler, geçici olarak ilçedeki akrabalarının evine yerleşirken bazıları da ilçedeki Telhamut veya Akçakaledeki Süleyman Şah Çadır kentlerine yönlendirildi. Bu süre içerisinde akrabalarıyla kalan ailelere yardımda bulunmak isteyen Gaziantepli hayırsever bir iş adamı, Kızılay Ceylanpınar Şubesiyle irtibata geçerek, gıda maddelerinden oluşan 2 bin paketlik yardım malzemesini ulaştırdı.
     Kızılay yetkilileri, Ceylanpınar Kaymakamlığınca belirlenen ailelere yardım paketlerini dağıtmaya başladı.
     Kızılay Ceylanpınar Şube Başkanı Abdurrahman Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymakamlığın kontrolünde şu ana kadar bin 500 yardım kolisi dağıttıklarını söyledi.
     Çalışmaların 3 gün daha devam edeceğini ifade eden Sarıca, 500 koli gıda maddesini bu süre içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı planladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER