Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Suriyeli bazı aşiret liderleri ve ÖSO komutanları, Esed sonrasını görüşmek için Şanlıurfada bir araya geldi -El-Cezire Fırat Kurtuluş Cephesi Temsilcisi Beşir: -Biz Birleşmiş Milletleri samimi görmüyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyeli aşiret liderleri ve bazı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları Esed sonrasını görüşmek için Şanlıurfada bir araya geldi.
     Merkezi Şanlıurfada bulunan Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin (ARAPDER) ev sahipliğinde Harran Otelde gerçekleştirilen toplantıya, Suriyeden gelen yaklaşık 70 aşiret lideri ve ÖSO komutanları katılıyor.
     Toplantı hakkında bilgi veren ARAPDER Başkanı Şükrü Kırboğa, kendilerinin ev sahipliğinde 3 gün sürecek toplantıda, her gün Suriyenin farklı bir mıntıkasının istişaresinin yapılacağını belirterek, Bugünkü toplantımız, Suriyenin kuzeydoğusundaki el-Cezire bölgesi aşiret reislerinin ÖSO komutanlarının, siyasilerinin, gazetecilerinin, Türkmenleri, Arapları, Kürtleri, Çerkezleri yani orada yaşayan bütün farklı unsurları tek bir Suriye çatısı altında birleştirmek üzere istişare toplantısıdır dedi.
     El-Cezire Fırat Kurtuluş Cephesi Temsilcisi Nevaf el-Beşir ise Esed sonrası Suriye için istişare yapmak ve birlik, beraberliği sağlamak için bir araya geldiklerini belirtti.
     ÖSOya bağlı birliklerin Suriyedeki tüm şehir ve havaalanlarını almak üzere olduğunu ileri süren Beşir, şunları kaydetti:
     Bugün el-Cezire Fırat bölgesinin toplantısı var. Esed oraya büyük önem veriyor. Biz Özgür Suriye Ordusu olarak oralardaki şehirleri alıyoruz, silahımız erzakımız bitiyor. Onlar (Esed güçleri) silah takviyesi yapıyorlar bizi tekrar çıkarıyorlar. Bu toplantıda birlikteliğin yanında biz lojistik destek de talep ediyoruz. Eğer bu lojistik destek elimize geçerse aldığımız şehirleri Esede vermeyiz.
    
     -BMyi samimi görmüyoruz
    
     Esedin gözü dönmüş bir katil olduğunu, şu anda, halkını ve tarihini öldürdüğünü savunan Beşir, Birleşmiş Milletlerin (BM) Suriyede yaşananlara karşın beklemede kalmasını eleştirerek şunları kaydetti:
     Esed bugüne kadar bütün zalimlikleri yaptı fosfor kullandı, her türlü zalimliği yaptı. Birleşmiş Milletler bu konuda samimi değil, illa ki kimyasal silah kullanma derecesine geldiği zaman mı harekete geçecek. Zaten Esed Suriyenin halkını yok etti, daha neyi bekleyebilir ki bu saatten sonra. Biz Birleşmiş Milletleri samimi görmüyoruz.
     Nevaf el-Beşir, Türkiyenin Suriyede yaşanan olaylar karşısında duyarsız kalmadığını belirterek, teşekkür etti.
     Suriyenin kuzeydoğusunda bulunan kırsal El-Cezire bölgesinde yerel aşiretler yaşıyor.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın/Sevil Çelik/Bülent Şahin Erdeğer
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER