Suriye için İlmek İlmek Örüyoruz kampanyası

Suriye için İlmek İlmek Örüyoruz kampanyası -Konyalı gençlerin başlattığı kampanyayla el emeği göz nuru ile örülen atkı, bere, yelek gibi kıyafetler Suriyeli çocuklara teslim edildi -Yardım malzemelerini Suriyenin Atme kasabasın


KONYA (A.A) - Konyalı gençler, başlattıkları İlmek İlmek Örüyoruz kampanyasında el emeği göz nuru ile örülen atkı, bere, yelek gibi kıyafetleri, Suriyeli çocuklara kendileri teslim etti.
     AK Parti Konya İl Gençlik Kolları üyeleri, İlmek İlmek Örüyoruz kampanyası kapsamında toplanan malzemeleri, Türkiye sınırı yakınındaki İdlib kentine bağlı Atme kasabasındaki çadır kente ulaştırdı.
     İl Gençlik Kolları Üniversite Birim Başkanı Hasan İyibildiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında toplanan 6 bin 820 parça örgü çocuk giysisini, Suriyedeki çocuklara teslim ettiklerini belirtti.
    
     -Durum gerçekten içler acısı-
    
     Çadır kentteki çocuklar için örülen bin 835 atkı, bin 120 bere, bin 52 yelek, 718 hırka, 612 eldiven ve bin 483 adet de bebek kıyafetini oradakilere teslim ederek, büyük zorluklar yaşayan insanlara yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarının anlatan İyibildiren, şunları kaydetti:
     Kampanyayı Konya başlattı ancak Türkiyenin her yerinden kadınlarımız örgü yolladı. Bize ulaşan giysileri ve Konyadan temin ettiğimiz ayakkabıları, bir kamyonla sınırdan geçerek Suriyeye ulaştırdık. Annelerimizin, ablalarımızın, bacılarımızın ilmek ilmek ördüğü örgüleri, Suriyeli kardeşlerimizle buluşturmuş olduk. 5 arkadaşımızla birlikte 3 gün kaldığımız kampta yaşanan trajedi bizi derinden etkiledi. Her yer çamur içinde, temiz su bulabilmek bile sorun. Çoğunluğu çocuklardan oluşan 17 bin kişinin yaşadığı Atme kampında insanlar açlıktan, kedi etinin yenmesinin uygun olup olmadığına dair fetva arıyor. Tüm Suriye gibi bu kampta da durum gerçekten içler acısı.
     İyibildiren, etkilendikleri bir başka tablonun da bacağında protez bulunan, çamur içinde arkadaşlarıyla oynayan Suriyeli bir çocuğun kendilerine zafer işareti yapması olduğunu ifade ederek, yaralanan ve kampta tedavileri süren çocukların durumunun yürek burktuğunu söyledi.
    
     -Ağızlardan düşmeyen kelime; hürriyet-
    
     Suriyeye yardım götüren kafilede yer alan gençlerden Mehmet Enes İnce ise gittikleri kampın Suriyede olan biteni tüm çıplaklığıyla ortaya koyduğunu, orada mazlum ile zalimin kolaylıkla ayırt edilebildiğini vurguladı.
     Kucağımıza alıp sevdiğimiz Suriyeli çocuklarda, Türkiyedeki çocuklarımızın yakınlığını, sıcaklığını hissettik diyen İnce, Ülkemizdeki çocuklarla o çocuklar arasında hiç bir farklılık göremezsiniz. Dillerini anlamasak da orada, 3-4 yaşlarındaki çocukların bile ağızlarından düşürmedikleri bir kelime var; hürriyet. Allah yardımcıları olsun diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Suriye için İlmek İlmek Örüyoruz kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER