Suriye sınırındaki gerginlik

Suriye sınırındaki gerginlik -Gaziantepin İslahiye ilçesindeki Suriyeliler, Akçakale Gümrük Kapısında yaşanan olaylara tepki gösterdi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin İslahiye ilçesinde yaşayan Suriyeliler, Akçakale Gümrük Kapısında yaşanan olaylara tepki gösterdi.
     Olaylarda şehit olan polis memuru Ferhat Avcının toprağa verildiği İslahiyedeki çadır kentte barınan Suriyeliler, Türkiyenin acısına ortak olduklarını belirtti.
     Lazkiye kentinden 4 ay önce 6 kişilik ailesiyle çadır kente gelen Türkmen Muhammed Mustafa, yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını anlattı.
     Şehit polisin kendilerini de yasa boğduğunu vurgulayan Mustafa, Türk halkının acısını hissettiklerini söyledi.
     Halepten 4 ay önce gelerek 6 kişilik ailesiyle Dervişpaşa Mahallesinde kiraladığı eve yerleşen 57 yaşındaki boyacı ustası Muhammed Serdini de İslahiyede yaşayan Suriyeliler olarak olaylardan büyük üzüntü duyduklarını kaydetti.
     Olayı "bireysel ve ferdi" olarak niteleyen Serdini, "İnşallah bu ferdi olaylar bizimle olan ilişkileri sekteye uğratmaz, Türk halkı bize desteğini kesmez. Bizler bu elim olayı kınıyoruz. O şehit bizim de şehidimiz. Bütün Müslümanların şehididir. Ailesine sabır diliyoruz. Bu olayı gerçekleştirenler inşallah biran önce yakalanır ve gerekli cezaya çarptırılırlar" diye konuştu.
     Türk halkının sağduyusuna güvendiklerini ifade eden Serdini, kucağındaki iki çocuğuyla Türk bayrağını öperek, Türkiyeye sevgisini gösterdi.
     Öte yandan ilçedeki esnaf da olaylardan dolayı tedirgin olan Suriyelilerin çarşıya çıkmamasından dolayı işlerinin azaldığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriye sınırındaki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER