Suriyeli Aliye Türkiye el verdi

Suriyeli Aliye Türkiye el verdi -Esed güçlerinin Hama kentine düzenlediği hava saldırısında iki elini ve sol gözünü kaybeden 12 yaşındaki Suriyeli Ali Carcanazi, İstanbuldaki başarılı ameliyat sonrası hayata yeniden merhaba d


HATAY (A.A) - Volkan Kaşık/Cem Genco - Esed güçlerinin Hama kentine düzenlediği hava saldırısında iki elini ve sol gözünü kaybeden 12 yaşındaki Suriyeli Ali Carcanazi, Türkiyede hayata tutundu. İstanbulda başarılı bir ameliyat geçiren Ali, protez elleriyle hayata yeniden merhaba demenin mutluluğunu yaşıyor.
     Suriyede yaşanan olaylardan şüphesiz en çok kadın ve çocuklar etkileniyor. Hemen hemen Suriyenin her kentinde Esed güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar sürerken, saldırılarda en çok zararı kadın ve çocuklar görüyor. Esed güçlerinin bombalı hava saldırısında ağır yaralanan 12 yaşındaki Ali Carcanazi de bu çocuklar arasında yer aldı. Hama kentine düzenlenen hava saldırısında iki eli kopan ve isabet eden şarapnel parçasından sol gözünü kaybeden Ali Carcanazi, ağır yaralı olarak getirildiği Türkiyede, hayata yeniden tutundu.
     Kopan ellerinin yerine kendisine özel olarak hazırlanan protezler takılan Ali, hayata yeniden merhaba demenin mutluluğunu yaşarken, ailesine kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.
    
     -Esedi yaptıkları için Allaha havale ediyorum-
    
     Carcanazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce Esed güçlerinin yaşadıkları Hama kentine düzenlediği hava saldırısında yaralandığını söyledi.
     Ailesiyle evde oturduğu sırada üzerlerine bomba düştüğünü anlatan Carcanazi, saldırıda ellerini ve sol gözünü kaybettiğini ifade etti.
     Anne, baba ve kardeşlerinin de saldırıda yaralandığını bildiren Carcanazi, Evde oturduğumuz sırada üzerimize bomba düştü. Benim ellerim koptu, isabet eden şarapnel parçalarından gözlerim görmüyor. Esedi yaptıkları için Allaha havale ediyorum dedi.
    
     -Allah Recep Tayyip Erdoğanı başımızdan eksik etmesin-
    
     Saldırı sonrasını hatırlamakta güçlük çektiğini anlatan Carcanazi, Yaralı olarak Hamadan Türkiyeye sığındım. Ağır yaralı olarak Reyhanlıya ardından İstanbula götürüldüm. Allah Recep Tayyip Erdoğanı başımızdan eksik etmesin. Türkiyeye teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Carcanazi, Türkiyede ameliyat olduğunu ve kopan ellerinin yerine protez takıldığını anlatarak, şu an rahat hareket edebildiğini söyledi.
     Ailesinin hala Hamada olduğunu anlatan ve AA muhabirinin aileni özledin mi- sorusu karşısında duygulanan Ali Carcanazi, Ailem hala Hamada. İyileşince ve Esed düştüğü zaman ailemin yanına dönmeyi düşünüyorum. Allah Türkiye hükümetini başımızdan eksik etmesin şeklinde konuştu.
     Carcanazi, öğrenci olduğunu ancak Suriyedeki olayların ardından kimsenin okula gidemediğini anlatarak, bu sürecin bir an önce bitmesini istedi.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriyeli Aliye Türkiye el verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER