Suriyeli çocuklar da oynasın diye...

Suriyeli çocuklar da oynasın diye... -Konyada bir grup ilköğretim okulu öğrencisi oyuncaklarını Meram Belediyesince düzenlenen Suriyeli Mülteci Çocukları İçin Oyuncak Kampanyası kapsamında oyuncak kumbarasına bıraktı


KONYA (A.A) - Konyada bir grup ilköğretim okulu öğrencisi, oyuncaklarını Meram Belediyesince Suriyeli Mülteci Çocukları İçin Oyuncak Kampanyası kapsamında hazırlanan oyuncak kumbarasına bıraktı.
     Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediye önünde düzenlenen toplantıda, bir yılı aşkın süredir komşu ülke Suriyede iç savaşın olduğunu, Türkiyenin buna duyarsız kalmadığını belirtti.
     Suriyeden gelen insanlara kucak açtıklarını ve onların her türlü ihtiyacını karşıladıklarını anlatan Kalaycı, Dünyadan da destek geliyor ama yaptığımız desteğin yanında çok küçük kalıyor. Yerel idareciler olarak biz de mültecilerin sıkıntılarını çözmek için çalışıyoruz dedi.
     Kalaycı, Türkiyedeki Suriyelilerin çocuklarının da sıkıntı içinde olduğunu, belediye olarak bu çocuklara oyuncak göndermek için kampanya başlattıklarını dile getirdi.
     Bu amaçla oyuncak kumbarası hazırladıklarını ifade eden Kalaycı, Oyuncak kumbarasını Abdullah Aymaz İlkokulundan gelen öğrenciler kendi oyuncaklarıyla doldurdular. Bu kampanyaya Konyadaki hemşehrilerimizin ilgi göstereceğini umut ediyorum. Konyalı yavrularımız en sevdikleri oyuncaklarını getirerek bu kumbaranın içerisine attılar. Biz de onlar adına Suriyeli mülteci çocuklara ulaştıracağız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından çocuklar yanlarında getirdikleri oyuncakları kumbaraya bıraktı.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Suriyeli çocuklar da oynasın diye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER