Suriyeli öğrencilere ziyaret

Suriyeli öğrencilere ziyaret -MEB Müsteşar Yardımcısı Tufan, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Koordinasyon Merkezini ziyaret etti -Merdan Tufan: Gördüğüm kadarıyla iyi bir eğitim ortamı hazırlanmış. Çocukların ders kitapları v


KİLİS (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.
     Kiliste temaslarda bulunan Tufan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslandan konteyner kentte verilen eğitimle ilgili bilgi aldı. Daha sonra Suriyeli öğrencilere lise ve Türkçe okuma yazma eğitimi verilen okuma yazma salonunu ve belediye tarafından kurulan, hayırseverlerin desteklediği Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Tufan, sınıfları gezerek çocuklarla sohbet etti.
     MEB Müsteşar Yardımcısı Tufan, ziyaretlerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim merkezlerinde gördüğü kadarıyla Suriyeliler için iyi bir eğitim ortamı hazırlandığını belirtti.
     Suriyedeki iç karışıklık sebebiyle Türkiyeye gelen sığınmacıların çocuklarının eğitim haklarından yoksun kalmaması için ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini dile getiren Tufan, şöyle konuştu:
     Gerek çadır ve konteyner kentlerde ikamet eden çocukların eğitim ve öğrenimleri, imkanların hazırlanması, gerekse şehir merkezlerinde oturan insanların yine okul çağındaki çocuklarının eğitimlerini sürdürebilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği sağlamaktayız. Çadır ve konteyner kentlerde oluşturulan okullarda temin edilen öğretmenler aracılığıyla dersler aralıksız sürmektedir. Ayrıca kendi imkanlarıyla şehir merkezlerinde kiralık evlerde ikamet eden Suriyeli kardeşlerimizin çocuklarının da sağlanan ortamlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri mümkün olmaktadır. Bu nedenle biz bakanlık olarak Gaziantep ve Kiliste devam eden bu eğitim faaliyetlerini yerinde görmek, problemleri tespit etmek çözüm yollarını bulmak maksadıyla Kilise geldik.
     Tufan, Ankaraya döndüklerinde, Suriyelilerin eğitimi konusunda yapılması gerekenleri ilgililerle paylaşacaklarını ifade ederek, Gördüğüm kadarıyla iyi bir eğitim ortamı hazırlanmış. Çocukların ders kitapları var, öğretmenleri var. Hatta bugün gezdiğimiz sınıflarda çocukların sınav olduklarını gördük. Ben bu konuda başta valiler olmak üzere sivil toplum örgütlerine ve eğitim faaliyetlerinin kesintisiz sürmesi konusunda destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Tufan, Suriyelilerin eğitim gördüğü konteyner kentte ve merkezlerde bir sorun tespit edilmesi halinde çözümüne yönelik tedbirler alacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli öğrencilere ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER