Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -Mardinde Ortadoğu Çözüm Platformu oluşturuldu -Platform Başkanı Ahmet Akgül: Artık barışa hasret kalan insanlarımızın dua ve destekleriyle sürdürülen müzakereleri desteklemenin zamanıdır (Fotoğraflı - Gör


MARDİN (A.A) - Mardinde oluşturulan Ortadoğu Çözüm Platformu Başkanı Ahmet Akgül Artık barışa hasret kalan insanlarımızın dua ve destekleriyle sürdürülen müzakereleri desteklemenin zamanıdır dedi.
     Türkiye genelinde çeşitli sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri tarafından Mardinde Ortadoğu Çözüm Platformu oluşturuldu.
     Platform Başkanı Ahmet Akgül, hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, barışı arzulayan kardeşlik ve huzurun yeniden tesisi konusunda başta Anadolu olmak üzere Ortadoğuda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve akil adamlardan oluşan bir platform oluşturduklarını kaydetti.
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki iller başta olmak üzere çok sayıda ilden üyelik talepleri aldıklarını belirten Akgül, Suriyeden Iraktan ve bölge ülkelerinden de katılımların sağlanacağını söyledi.
    
     -Çözüm sürecine destek
    
     Platform olarak ilk açıklamaları yaptıklarını kaydeden Akgül, 30 yıldır sürdürülen çatışma ortamından ebedi barışa doğru giden bir sürecin sevincini yaşadıklarını belirtti.
     Barışa hasret kalan herkesin dua ve destekleriyle sürdürülen müzakerelerin devam etmesini istediklerini belirten Akgül şunları söyledi:
     Bizler Ortadoğu Çözüm Platformu olarak bu inançla ülkemizde 30 yıldır sürdürülen çatışma ortamından ebedi barışa doğru giden bir sürecin sevincini paylaşmak istiyoruz. Artık barışa hasret kalan insanlarımızın dua ve destekleriyle sürdürülen müzakereleri desteklemenin zamanıdır. Artık kınayıcının kınamasından korkmadan ille de kardeşçe yaşam demeyi arzu ediyoruz. Artık Anadolu-da yaşayan bütün halklar arasında kardeşlik yeniden tesis edilsin istiyoruz. Artık Türklerle Kürtler beraberliklerini bin yıl daha sürdürsünler diyoruz. Platform olarak bu sürecin destekçisi olduğumuzu saygıdeğer halkımıza duyuruyoruz. Bizler çok acılar yaşadık- Çok bedeller ödedik- Çok gözyaşları döktük ve maalesef akan kardeş kanını durduramadık. Şimdi geçmişi telafi etmek istiyoruz. Şimdi herkesi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz.
     Akgül, platform olarak, bu amaçla taraflarla görüşmek, sürecin kesintiye uğramaması için hükümetle ve muhalefetle görüşerek, üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini sözlerine ekledi.
     Platform Başkan Yardımcısı Mehmet Timurağaoğlu ise, görev verilirse terör örgütünce kaçırıldığı iddia edilen kaymakam adayı, polis ve askerleri teslim almaya hazır olduklarını ifade ederek Bu taşın altına herkesin elini sokması gerekiyor. Herkesin sorumluluk alması gerekiyor. İnsan odaklı bütün çalışmalarda biz var olduğumuzu ve her zaman için de bunun için çalışacağımızı söylüyoruz. Biz barış ve kardeşliğin tesisi için kanın durması için bütün çözümlerde var olduğumuzu söylüyoruz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER