Suriyeli sığınmacılar için Midyatta çadır kent

Suriyeli sığınmacılar için Midyatta çadır kent -Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), organizasyonu ile Mardinin Midyat ilçesinde 10 bin kişilik çadır kent kurulacak -Midyat Kaymakamı Bingöl: "Suriyeli


MARDİN (A.A) - Midyatta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), organizasyonu ile Suriyeli sığınmacılar için 10 bin kişilik çadır kent kurulacak.
     Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye gelen Suriyeli vatandaşlar için ilçede 10 bin kişilik çadır kent kurulacağını söyledi.
     Organizasyonu Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) yapılan çadır kent için 10 milyon lira bütçe aktarıldığını ifade eden Bingöl, "Bu kapsamda çalışmalara başlandı. Suriyeli Müslümanlar için 6 bin, Hristiyanlar için de 4 bin kişilik iki ayrı çadır kent kuracağız. Çadır kentin yapımını en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Çadır kentin yapımı tamamlandıktan sonra sığınmacıların kabulüne başlanacak" dedi.
    
     -Din adamlarından çadır kentte vaaz-
    
     Bingöl, çadır kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık ve diğer hizmetlerin verileceğini kaydederek, bu kentlerin mahalle mahalle kurulacağını yaklaşık 2 bin Suriyeliye bir imam düşeceğini belirtti.
     Süryani vatandaşların ibadetlerini yapabilmesi için de din görevlilerinin hizmet vereceğine dikkati çeken Bingöl, şöyle dedi:
     "Bölgede Suriyeden göç edip Türkiyeye gelmek zorunda kalan kanaat önderleri var. Onlar da gün içerisinde hoparlörden zaman zaman vaaz verecek. Yaşanması muhtemel sosyal sorunların önüne geçmek için bu tür uygulamalar olacak. Çadırlarımız modern ve dört mevsime uygun çadırlar olacak. Arzumuz konteyner olmasıydı ancak şu anda ciddi bir sıkıntı var. Devletin buna yetişmesi zor. Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerine de çadır kentler kurulacak. Bunlar da Birleşmiş Milletlerin (BM) dünyanın her yerinde kullandığı dört mevsime uygun çadırlar olacak."
     Bingöl, ilçeye Suriyeden bin 300 kişinin geldiğini, bu kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirterek, bu kapsamda 700 sığınmacıya 100er lira nakdi destek verdiklerini, imkanlar dahilinde yardımlarının süreceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Selahattin Erol / İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılar için Midyatta çadır kent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER