Suriyeli sığınmacılara bayram hediyesi

Suriyeli sığınmacılara bayram hediyesi -Adıyamandaki çadır kentte kalan 5 bin 400 Suriyeliye giysi dağıtıldı


ADIYAMAN (A.A) - Kurban Bayramı dolayısıyla Adıyaman Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle alınan giysiler, Konaklama Tesislerindeki çadır kentte kalan 5 bin 400 Suriyeli sığınmacıya dağıtıldı.
     Vali Mahmut Demirtaş, çadır kentteki giysi dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada, 10 bin kişi kapasiteli çadır kentin, biri bekarlar mahallesi olmak üzere 6 mahalleden oluştuğunu söyledi.
     İçerisinde sosyal tesislerin ve spor alanlarının bulunduğu çadır kentte 5 bin 400 Suriyeliyi misafir ettiklerini belirten Demirtaş, Onların hem barınma ihtiyaçları hem de iaşe ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanıyor. Şu anda ciddi anlamda bir sıkıntımız yok dedi.
     Demirtaş, çadır kentte ana sınıfı, ilk ve ortaöğretim sınıfları ile bilgisayar kursu açtıklarını, halı, kilim gibi meslek edindirme kursları da açacaklarını bildirdi.
     Çadır kentteki 5 bin 400 Suriyeli sığınmacının giysi ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarını ifade eden Demirtaş, çadır kentte incelemelerde bulundu, karşılaştığı Suriyelilerle sohbet ederek bayramlarını kutladı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - Hakan Furkan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılara bayram hediyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER