Suriyeli sığınmacıların futbol heyecanı

Suriyeli sığınmacıların futbol heyecanı -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Akçakaledeki çadır kentte kalan Suriyelilere yönelik futbol turnuvası düzenlendi


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Akçakaledeki çadır kentte kalan Suriyelilere yönelik futbol turnuvası düzenlendi.
     Akçakale Kaymakamlığınca organize edilen Süleyman Şah Çadırkent Futbol Turnuvası için sığınmacıların barındığı 4 mahallede gençler arasında takımlar oluşturuldu.
     Geçen hafta başlayan maçlar sonunda finale kalan 2 ve 3. mahalle takımları şampiyonluk için mücadele etti. İlk devresi 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında daha üstün olan 2. mahalle takımı, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.
     Turnuvanın şampiyonu olan 2. mahalle takımının sporcu ve taraftarı, Arapça, Canımız, kanımız sana feda olsun Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed aleyhine ise Suriyeyi terk et şeklinde slogan attı.
    
     -Sosyal yaşamlarına katkı
    
     Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, turnuvanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kamptaki Suriyelilerin sosyal yaşamdan kopmamaları için sportif faaliyetler düzenlediklerini söyledi.
     Türkiyenin sığınmacıların yaralarını sarmayı borç bildiğini ifade eden Fırat, Spor, acılarınızı unutmayı ve rehabilite olmanızı sağlayacak son derece faydalı bir etkinliktir diye konuştu.
     Suriyeli antrenör Mustafa Tutu ise bu tür faaliyetlerin özellikle gençleri mutlu ettiğini belirterek, yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacıların futbol heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER