Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -Ankara Valisi Yüksel: -Atalarımızın insanlık tarihine hediye ettiği 2 önemli müesseseyi korumak gerekiyor. Bunlardan bir sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı ele alan vakıflar, ikincisi ise Ahilik -Ankara Esnaf


ANKARA (A.A) - Ahilik Kültürü Haftası Başkentte düzenlenen törenle kutlandı.
     Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ulus Meydanında düzenlenen kutlama programında, ahilik kültürünün bütün müesseseleriyle ahlak kavramını yücelttiğini ve esnafın elinden çıkan her işte dürüst ve ahlaklı üretimin teşvik edildiğinin belirtti.
     Ankara esnafının ve ahi teşkilatının geçmişte çok başarılı çalıştığını ifade eden Yüksel, ahilerin temsil ettiği davranış kalıplarını ve olgun insan olma çabasını överek, gençlerin de bu kültürü tanıması gerektiğini söyledi.
    
     -Esnaf milletin yanında-
    
     Ankara Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner de şehitleri rahmetle anarak başladığı konuşmasında Bizler bugün esnaf bayramı için buradayız, fakat eğlencelerimizi kaldırdık. Esnaf dün nasıl vatanımızın milletimizin yanındaysa bugün de yanındadır. Esnaf vakarlı ve metanetli duruşunu her zaman sergileyecektir dedi.
     Ahiliği ticaret, sanat ve meslekte dürüstlüğü, yardımlaşma ve dayanışmayı hakim kılan bir esnaf örgütlenmesi olarak tanımlayan Yiğiner, ahilerin tarihteki önemini anlattı.
     Törende, Ahilik kültürü ve güne yansımaları konulu kompozisyon ve şiir yarışması ile ekmek parası konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri de takdim edildi.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının da yer aldığı törende Yüksel, eski esnafları canlandıran stantları gezerek esnafla sohbet etti.
     Törenin ardından, vatandaşlara geleneksel ahi pilavı ikram edildi.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER