Suriyeli Türkmenlerden yardım çağrısı

Suriyeli Türkmenlerden yardım çağrısı


KAYSERİ (A.A) - Suriye Türkmen Cephesi temsilcileri, yardım çağrısında bulundu.
     Mazlumder Kayseri Şubesinin düzenlediği toplantıda, Gönüllü Kültür Teşekkülleri temsilcileriyle bir araya gelen 5 kişilik Suriye Türkmen Cephesi temsilcileri, Suriyede bir yıldır devam eden olayların bugüne kadar 20 binden fazla insanın ölümüne, 10 binlerce insanın hapse atılmasına, yaralanmasına, şehirlerin, kasabaların ve köylerin harabeye dönmesine neden olduğunu anlattılar.
     Suriyede yaşananlar hakkında bilgi veren Türkmen temsilciler, şunları söyledi:
     Suriyede bahsedildiği gibi etnik bir sorun yok. İnsanlar, kendi ülkelerinde insanca yaşamak istiyor. Sünniler, Şiiler, Dürziler, Hristiyanlar, Araplar, Çerkezler, Türkmenler, Kürtler ve diğerleri özgürlük istiyor. Beşşar Esed özgürlük taleplerini yok etmek için insanlar arasında etnik, mezhep ve din çatışması çıkarmak istiyor. Beşşar Esed yönetimi düştüğünde Suriye halkının tercihi ne olursa halk ona razıdır. Suriye halkı hep zulüm gördü, daha fazla zulüm görmek istemiyor. Beşşar Esede destek için düzenlenen mitinglere katılmayanlar büyük zulümler görüyor. Rusya, Çin ve İran Suriyenin eli kanlı rejimini destekliyor. Yaralılarımız Türkiyede Kilis ve Antakyaya geliyor. Burada Esedin ajanları yaralılarımıza yanlış iğne yapıp öldürüyor. Yaralılarımızın Ankara, Kayseri ve Konya gibi güvenli şehirlerde tedavi edilmesini istiyoruz.
     İHHnın Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardımlardan memnun olduklarını ifade eden Türkmen Cephesi temsilcileri, Türkiyeden tıbbı destek, Ramazan ayında yiyecek ve giyecek yardımı, Türkiyede okuyan öğrencilere maddi destek beklediklerini de dile getirdi.
    
     Muhabir: Tevfik Işık
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Suriyeli Türkmenlerden yardım çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER