Suriyelilere yapılan yardımlar

Suriyelilere yapılan yardımlar -Gaziantepteki din görevlileri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sığınmacılara yapılacak yardımların koordinasyonu için bir araya geldi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepteki din görevlileri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriyelilere yapılacak yardımların koordine edilmesi amacıyla bir araya geldi.
     Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının eş güdüm halinde çalışmasını sağlamak amacıyla vakıfta toplantı yapıldı.
     Şehir merkezinde 40 binden fazla Suriyelinin yaşadığının gündeme geldiği toplantıda, gelecek dönemde çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için alınması gereken tedbirler görüşüldü. Suriyelilerin eğitimine özel önem verilmesi gerektiğinin değerlendirildiği toplantıda, din eğitimi için camilerin aktif kullanılması ve müracaat edilmesi halinde camilerin sığınmacılar için müsait hale getirilmesi kararlaştırıldı.
     Sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının yardımlar konusunda ortak hareket etmesi, bunun için koordinasyon merkezi kurulması ve icra heyeti oluşturulması konusunun da ele alındığı toplantıda, cuma hutbelerinin bir kısmının Arapça okunması, yardım organizasyonlarında imamların daha etkin çalışması konusu gündeme getirildi.
     Toplantı sonunda 5 kişilik icra heyeti oluşturulup, konuya ilişkin görüşlemelerin 15 günde bir düzenli olarak yapılmasına karar verildi.
     Toplantıya, Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut, ilçe müftüleri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve yardım gönüllüleri katıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyelilere yapılan yardımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER