Suriyeliler için ekmek fırını

Suriyeliler için ekmek fırını -İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyelilerin ekmek ihtiyacının karşılanabilmesi için Hataya günlük 200 bin ekmek kapasiteli fırın kurdu


HATAY (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriyeliler için Hatayda günlük 200 bin ekmek üretimi yapılabilecek fırın kuruldu.
     İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Koordinatörü Muhammet Yorgancıoğlu, yaptığı açıklamada, Suriyede olayların başlamasından bu yana mazlum halka pek çok alanda yardımlar yapan vakfın Hatayda ekmek fırını kurduğunu bildirdi.
     Günde 20 ton undan toplam 200 bin ekmek yapılabilecek fırından Suriyenin İdlib, Halep, Hama ve Humus gibi sıkıntı yaşanan kentlere ekmek ulaştıracaklarını belirten Yorgancıoğlu, şunları kaydetti:
     "Suriyede fırınlar vuruluyor ve insanlar ekmek kuyruklarında katlediliyor. Suriye içinde de oluşturduğumuz fırınlar var ve un yardımı devam ediyor. Bunlara ek olarak burada direk olarak ekmek üretip hem Hatayın Reyhanlı ilçesindeki hastanelere hem çadır kentlere hem de İdlib, Halep, Hama, Humus gibi bölgelere ekmek ulaştıracağız. Fırınımız 200 bin ekmek kapasiteli. Mümkün olduğunca bu rakamı yakalayıp insanlara ekmek ulaştıracağız. Suriyeli kardeşlerimiz en azından ekmek yiyebilecekler."
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeliler için ekmek fırını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER