Suriyelilere yardım eli

Suriyelilere yardım eli -Türkiyenin yanı sıra farklı ülkelerinden sivil toplum kuruluşlarınca toplanan yardımlar Suriyeye gönderildi -İHH Kilis Koordinatörü Yemelek: -Suriye olayı sadece Suriyelileri değil, dünyadaki t


KİLİS (A.A) - Türkiyenin yanı sıra, farklı ülkelerden sivil toplum kuruluşlarınca toplanan yardımlar, Suriyeye gönderildi.
     İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfının (İHH) öncülüğünde Kuveyt, Ürdün, Suudi Arabistan, Sudan, Cezayir, Libya ve birçok Ortadoğu ile bazı AB ülkelerindeki Müslümanlar ve sivil toplum örgütleri Suriyeliler için yardım topladı.
     Yardımlar, Suriye halkına ulaştırılmak üzere Kilis Öncüpınar Sınır Kapısına getirildi. Burada 125 ton un ve 2 bin 265 gıda kolisinden oluşan yardım malzemelerinin yüklendiği 12 tır, Öncüpınar Gümrük Sahasından Suriyeye geçti.
    
     -Suriyeli kardeşlerimizle beraberiz-
    
     İHH Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyede iç çatışmaların başladığı günden bu yana Suriyelilerle beraber olduklarını anımsattı. Suriyelileri hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını ifade eden Yemelek, şöyle konuştu:
     Arap dünyasının çeşitli ülkelerinden gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle beraber yardım tırlarını Suriyeye gönderiyoruz. Sivil toplum kuruluşları yanlarında 125 ton un ve 2 bin 265 gıda kolisiyle geldiler. Yardım malzemelerini Halep kenti ve köylerine ulaştıracağız.
     Suriye olayı sadece Suriyelileri değil, dünyadaki tüm Müslümanları ilgilendiriyor. Yalnız olmadıklarını göstermek için her gün Suriyeli kardeşlerimizle beraberiz. Ellerinden tutmaya çalışıyoruz. Bir nebze de olsa sofralarına bir dilim ekmek koymak için gecemizi gündüzümüzü katarak çalışıyoruz.
     Yemelek, Suriyenin daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyelilere yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER