Süryanice ve İbranice kurslarının yeni dönemi

Süryanice ve İbranice kurslarının yeni dönemi Mart ayında başlayacak


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalı tarafından Süryanice ve İbranice kurslarının yeni döneminin önümüzdeki ay açılacağı bildirildi.
     Süryani Dili Ve Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sait Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene başlattıkları Süryanice ve İbranice kurslarının bahar dönemi kurslarının Mart ayının ilk haftasından itibaren başlatılacağını söyledi.
     Kursların 4 farklı kategoride verileceğini kaydeden Toprak, kursların süresinin de 12 hafta olacağını belirtti.
     Toprak, şunları söyledi:
     Kutsal Kitap İbranicesi (Ivrit Miqrait), Kitabî Süryanice (Ktobonoyo), Modern İbranice (Ivrit Modernit) ve Modern Süryanice (Turoyo-Ktobonoyo) olmak üzere 4 kategoride kurslarımız verilecektir. Kurs başvuruları başladı ve 4 Martta sona eriyor. Kurs 12 hafta sürecek. Kursa katılan öğrenciler kurs sonunda başarılı bir performans gösterdikleri takdirde enstitü tarafından verilecek olan sertifikaları almaya hak kazanacaklar. Kurs başvuruları ve ilgili resmi işlemler Yaşayan Diller Enstitüsünde yapılacaktır. Kurs günleri, yeri ve zamanları kısa bir süre içinde ilan edilecektir.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Süryanice ve İbranice kurslarının yeni dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER