Suşehriden kısa kısa

Suşehriden kısa kısa -Kaymakam Demiral: "Gurbetteki iş adamlarımızı ata toprağına yatırım yapmaya yöneltin"


SİVAS (A.A) - Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, "Gurbetteki iş adamlarımızı ata toprağına yatırım yapmaya yöneltin" dedi.
     Merkezi İstanbulda bulunan Suşehri Ova Birliğine üye köy derneklerinin temsilcileri ve muhtarlarla Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerinde bir araya gelen Demiral, Suşehri ve köylerinin kalkınma hamlesi yapması gerektiğini söyledi.
     Kaymakam Demiral, "Gurbetteki iş adamlarımızın bölgeye yatırım yapmaları konusunda çalışma yapmanızı istiyoruz. Sivil toplum örgütlerinin bu konuda başarı yakalayacağını ümit ediyoruz. Bölgenin en büyük ilçesi konumundaki ilçemizde, gün geçtikçe güzel yatırımlar, güzel çalışmalar yapılmaktadır. Amacımız, hem ilçemizin kalkınmasını sağlamak hem de köylerimizin gelişmesini sağlamaktır. Bu da sizlerin katkısıyla olacaktır" diye konuştu.
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Sel, "Özellikle yaz sezonunda ilçe merkezi ve köylerimize gelen gurbetçilerimizin zamanlarını iyi değerlendirmesi amacıyla güzel tesisler yaparak hizmete sunduk. Bu hizmetlerimiz gün geçtikçe devam edecektir. İlçenin yıllardır kanayan yarası haline gelen altyapı çalışmalarımız, tüm hızıyla devam ediyor. Amacımız, ilçemizi modern bir görünüme kavuşturmaktır" dedi.
     Suşehri Ova Birliği Başkanı Erdem Bayraklı da gurbetteki Suşehrililer olarak her zaman memleket özlemi çektiklerini, ellerinden gelen hizmetleri yapacaklarını söyledi.
     Toplantıya, Suşehri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratcı, Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz da katıldı.
    
     -Sel, Suşehri Sanayi Sitesinde incelemelerde bulundu-
    
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçedeki sanayi sitesinde incelemelerde bulundu.
     Suşehri Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aygül ve kooperatif yöneticileriyle altyapı çalışmalarının yapıldığı yerleri inceleyen Sel, sanayi sitesinde elektrik hatlarının yer altına alınması durumunda, parke taşı döşeme çalışmalarının başlayacağını söyledi.
     Elektrik tellerinin yer altına alınması konusunda siyasilerle görüşmeler yaptıklarını belirten Aygül, "Biz bu konuda siyasilerin devreye girmesini istiyoruz. Elektrik telleri yer altına alınmadan, bu yerlere parke taşı döşeme işleminin yapılması yanlıştır, yazıktır" dedi.
     İncelemeleri sırasında, bir engelli vatandaşın kullandığı aracın lastiğinin patlak olduğunu gören Sel, lastiğin tamiratı için talimat verdi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehriden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER