Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, Bahçelievlerdeki Taş Dizim Eğitim ve Üretim Atölyesindeki kursiyer kadınlarla bir araya geldi -Hülya Koçyiğit: "Ülkemizi büyük bir aşkla büyük bir gururla seviyoruz. Asla


İSTANBUL (A.A) - Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, Bahçelievlerdeki Taş Dizim Eğitim ve Üretim Atölyesini ziyaret ederek buradaki kursiyer kadınlarla görüştü.
     Hülya Koçyiğit, Yücel Sayman, Levent Korkut ve Mustafa Armağanın yer aldığı Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, Bahçelievler Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifine bağlı Taş Dizim Eğitim ve Üretim Atölyesinde çalışan kadınlara bir araya geldi.
     Toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hülya Koçyiğit, şöyle devam etti:
     Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşlarıyız. Ülkemizi büyük bir aşkla, büyük bir gururla seviyoruz. Asla bölünmesini, parçalanmasını istemiyoruz. Barış sürecine girdik. Bu barış sürecinde halkımız ne düşünüyor, ne bekliyor, ne hissediyor, nasıl sorular var bunlar sorulacak. Hepimizin beklentisi huzur içinde birbirinle barışık, birbirine saygılı, birbirini seven kol kola girmiş, ülkesini kalkındırmak için enerjisini birleştirmiş insanlar olarak ülkemiz adına, terörün bitmesi adına, daha fazla can almaması adına, daha çok anaların göz yaşı dökmemesi, babaların acılarını yüreklerine sokmaması adına, hep beraber ne yapabiliriz, ne düşünüyoruz, bunları sohbet etmek için aranıza geldik.
     Toplantıda kadınların ses gelmediğini belirtmesi üzerine Koçyiğit, mikrofon olmadığını, mikrofonsuz seslerini duyurmaya çalışacaklarını söyledi.
     Heyette yer alan Yücel Sayman da Önemli olan mikrofonun sesi değil, sizlerin sesi. Barış istiyoruzu ne kadar gür sesle dile getirirsek, barışın çözümü o kadar daha kolay olur dedi.
     Önemli olanın gür sesle Evet bu barışın gelmesi lazım demek olduğunu vurgulayan Sayman, barışın sadece siyaset alanından şiddetin ve silahların çıkması olmadığını söyledi.
     Sayman, savaşın, çatışmaların olduğu bir yerde, her alanda çözümün şiddete dayandırılmaya başlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bunun en çok zararını ne yazık ki kadınlar görür. Şiddet dendiği zaman şiddetin mağduru önce kadınlar, sonra çocuklar, sonra herkestir. Barış sesini ne kadar gür sesle dile getirebilirsek, Diyarbakırdan Edirneye, Batmandan Çanakkaleye barış istiyoruz sesi ne kadar güçlü söylenirse, kimler çözecekse onlar bunu çözmek durumunda kalacaklardır.
     İnsanların kafasında çözüm sürecine ilişkin kaygılar, üzüntüler ve sorular olduğunu, bunları dile getireceklerini belirten Sayman, bunları konuşmanın barışın önünü açacağını anlattı.
     Heyetteki Levent Korkut ise kadın girişimcilerle çözüm sürecini paylaşmak istediklerini belirterek, Amacımız, çözüm sürecini onlarla, toplumun farklı kesimleriyle birlikte ele alabilmek. Demokrasi örneği olarak halkın değişik kesimleriyle bir araya gelebilmek. Burada eşitlilik çok önemli. Toplumda sesimizi duyan, duymayan bütün kesimlere ulaşmak istiyoruz. Amacımız süreç hakkında sivil toplum ne düşünüyor öğrenmektir şeklinde konuştu.
     Korkut, Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti olarak halka açık toplantılarının devam edeceğini de söyledi.
    
     -Kadınlar sürece destek-
    
     Atölyede eğitim gören kursiyerlerden İsmigül Çapkın da çözüm sürecini desteklediklerini belirterek, birlik ve beraberlik içinde olmayı istediklerini söyledi.
     Şehitlerimizin anası ağlıyor. Babalarımız, evlatlarımız, eşlerimiz şehit oluyor. Bir şehit düştüğü zaman sadece şehit anaları değil, Tüm Türkiyedeki analar ağlıyor. Artık ağlamasın istiyoruz diyen Çapkın, Türkiye topraklarında Türk, Çerkez, Alevi ayrımı olmadan herkesin kardeşçe yaşamasını istediklerini kaydetti.
     Kursiyerlerden Esengül Koçan ise Türk-Kürt ayrımı olmadan herkesin kardeşçe yaşamasını istediklerini dile getirdi.
     Akil İnsanlar Heyetini de desteklediklerini ve heyete güvendiklerini ifade eden Koçan, Bizlerin bilinçlendirilmesi çok güzel oldu. Bunun devam etmesini istiyoruz. Biz de kendimizce çözüm sürecini desteklemeye, bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Hanife Sevinç
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER