Talasa asfalt üretim planti kurulacak

Talasa asfalt üretim planti kurulacak


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediyesi yıllık kapasitesi yarım milyon tonluk yeni asfalt üretim planti kuruyor.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, son teknoloji ürünü olan ve yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak, asfalt üretim planti kuracaklarını belirtti.
     Yeni tesisin eski asfalt üretim tesisinin 24 saatteki üretimini 2 saatte gerçekleştireceğini ifade eden Yıldırım, tesisin Kayseri-Malatya karayolunun Başakpınar ile Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi arasında kalan ve yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda kurulacağını vurguladı.
     Asfalt plantinin son teknoloji ürünü olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
     Şehrimize yeni teknoloji ile hizmet etmekten mutluyuz. Şehirler gelişirken ilk ihtiyaç şüphesiz altyapı hizmeti olan yollardır. Biz asfalt ihtiyacını hücrelerine kadar yaşayan şehiriz. Çünkü 8 yıl önce 30 bin nüfustan bugün 110 bin nüfusa ulaştık. Verilen inşaat ruhsatları tamamlandığında bu sayı 130 bin oluyor. Yani 10 yılda ortalama nüfus 100 bin arttı.
     Bu, yollar kaldırımlar, sosyal donatılar 4e katlanıyor demektir. Yılda ortalama 60 bin ton asfalt üretiyoruz. Kişi başı ortalama yarım ton asfalt döküyoruz. Bu rakam bizim için korkunç bir rakam. Şimdi yeni yapılan plantimizin 2 saatlik üretim kapasitesi, mevcut tesisin 24 saatlik üretimine denk. Yıllık toplam üretim kapasitesi yarım milyon ton. Bu da Talasın 50 yılına rahatlıkla yetecek bir kapasitedir. Her türlü sistem elektronik ve tesis Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu dahi istemeyecek kadar çevreci ve doğalgazla çalışıyor.
     Ülkemizdeki son teknoloji kuruluyor. Çevreye asla zarar vermeyen, isi, pası, dumanı olmayan, bir tesis oluyor. Gelişen Talası son teknolojiyle donatmamız gerekiyordu bunu da tesis için 1,5 milyon lira vererek yapıyoruz.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Talasa asfalt üretim planti kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER