Tanık, 5216 sayılı Yasanın özüne uygun

Tanık, 5216 sayılı Yasanın özüne uygun bir düzenleme istedi


ANKARA (A.A) - Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankarada büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yetki ve görev alanlarında 5216 sayılı Yasanın ruhuna uygun bir düzenleme talep ettiklerini bildirdi.
     Çankaya Belediyesi basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediye Başkanı Tanık, düzenlediği haftalık basın toplantısına 3 Mayıs Özgür Basın Gününü kutlayarak başladı.
     Ankarada 5216 sayılı Yasanın özüne uygun bir uygulama talep ettiğini ifade eden Tanık, Çankayada vatandaşlardan gelen en önemli şikayetlerin asfalt ve kaldırım alanında olduğunu belirtti.
     Bu sorunun Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında, 5216 sayılı Yasanın özüne uygun bir iş bölümünün hayata geçirilmesi ile çözüleceğini belirten Tanık, Ankarada bugün bu yasanın ruhuna aykırı biçimde bazı yönetmelik ve genelgelerden ya da İl Trafik Kurulu kararlarından kaynaklı kırık dökük bir düzenleme uygulandığını iddia etti.
     Mevcut düzenlemeye göre Çankayada içinden araç trafiği akan bütün cadde ve sokakların asfalt ve kaldırım işlerinden tek sorumlu olanın Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydeden Tanık, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçeki basın eşliğinde Çankayadaki sokak ve caddeleri beraber dolaşarak sorunları tespit etmeye ve bu sorunların müsebbibinin kim olduğunu somut olarak ortaya koymaya davet etti.
     Tanık, Türkiyede 12 metre ve üstü sokaklardan Büyükşehir Belediyesinin sorumlu olduğu iki il var. Bunlardan biri de Ankara. Çankayadaki tüm sokakların sorumluluğunun 5216 sayılı Yasanın özüne uygun biçimde bize devredilmesini istiyoruz. O zaman tüm bu sorunlar çözülür. Çözülmezse de bedelini ödemeye hazırız ifadelerini kullandı.
     Olgunlar Sokakta yargı kararlarına aykırı biçimde Büyükşehir Belediyesinin sokağı araç trafiğine açmaya yönelik bir girişimde bulunması halinde Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydeden Tanık, Yargıya güveniyorum. İnanıyorum ki böyle bir hukuki sürecin sonunda Çankaya Belediyesinin yalnızca Olgunlar Sokakla ilgili değil Çankayadaki tüm sokaklar ile ilgili yetkisi yargı tarafından tescil edilmiş olacaktır ifadelerini kullandı.
     Bir gazetecinin sorusu üzerine Akpınar Mahallesi ile ilgili son süreç hakkında da bilgi veren Tanık, sözlerini şöyle sürdürdü:
     O bölgede can güvenliği sorunu var. Buna nasıl kayıtsız kalabiliriz. Şu an bütün Ege sallanıyor, yarın Ankarada ciddi bir sarsıntı olmayacağının garantisini kim verebilir. Yaptığımız boşaltma işlemi tatsız ve bizi de huzursuz eden bir süreç. Ama elinizde dolama olmuşsa, cerahati akıtmak için nasıl acı veren tıbbi bir müdahale zorunluysa, Akpınarda da boşaltma işlemi can güvenliği için gerekli.
     Tanık, Esattaki belediye arsası üzerinde kat karşılığı ihale sürecinin de başlatıldığını, ihale sürecinin kısa sürede sonuçlanacağını umduklarını kaydetti.
     (YSA-SA)
<< Önceki Haber Tanık, 5216 sayılı Yasanın özüne uygun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER