Tarihi, turistik mekanları dünyaya havadan fotoğraflarla

Tarihi, turistik mekanları dünyaya havadan fotoğraflarla tanıtacaklar -Gökova Adile Mermerci Çok Programlı Lisesi Havacılık Kulübü öğrencileri, Muğlanın tarihi ve turistik mekanlarını quadcopter ile havadan fotoğraflayarak bölgenin tanıt


MUĞLA (A.A) - Utku Uçrak - Ula ilçesindeki Gökova Adile Mermerci Çok Programlı Lisesi Havacılık Kulübü öğrencileri, kentin tarihi ve turistik mekanlarını quadcopter (dört pervaneli robot helikopter) ile havadan fotoğraflayarak bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyor.
     Okulun havacılık kulübü rehber öğretmeni Can Gökovalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula yeni başlayan ve sivil havacılığa ilgisi olan öğrencileri okullarının havacılık kulübüne dahil ederek sivil havacılığı sevdirmeye çalıştıklarını, şu anda 30 üyeleri bulunduğunu söyledi.
     Uzun yıllar öğrencilerle model uçak yaptıklarını, yaptıkları uçakları uçurma fırsatı bulduklarını anlatan Gökovalı, bu yıl aldıkları quadcopter ile hava fotoğrafçılığı çalışmalarına başladıklarını kaydetti.
     Gökovalı, quadcopter ile kentin tarihi ve turistik mekanlarını havadan fotoğrafladıklarını, bu fotoğrafları da belediyelere vererek bölgenin tanıtımına katkıda bulunduklarını kaydederek, Muğla tarihi, doğası ve turistik mekanlarıyla dünya çapında bilinen ve ziyaret edilen bir bölge. Amacımız ilimizin güzelliklerinin havadan çekilmiş fotoğraflarıyla farklılık oluşturup daha çok insana bölgeyi tanıtmak dedi.
     Quadcopterin üzerine bağlanan kamera sayesinde istedikleri bölgenin istedikleri açıdan fotoğrafını çekme şansı bulduklarını anlatan Gökovalı, yaptıkları çalışma ile hem öğrencilerine sivil havacılığı sevdirdiklerini hem de bölgenin tanıtımına katkıda bulunduklarını vurguladı.
    
     -Sakin kenti kuş bakışı görüntülediler-
    
     Can Gökovalı, bu hafta öğrencileriyle geldikleri Gökova Körfezinin cennet köşesi olarak bilinen sakin kent unvanına sahip Akyakayı havadan fotoğrafladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Gökovanın bakir koylarını fotoğrafladıktan sonra bu fotoğrafları ilgili belediyelere veriyoruz. Böylece bir arşiv oluşturuyoruz. Yaklaşık 6 aydır bu çalışma devam ediyor. Muğlada 160ın üzerinde ören yeri olduğunu düşünürsek, her hafta birini gezsek 3 yılda ancak bu çalışmayı tamamlarız. Bu gezilere giderken sivil havacılığa meraklı öğrencileri yanımda götürüyorum. Yakın zamanda 5 öğrencim ile Akyakanın fotoğraflarını çektik ve belediyeye teslim ettik. Belediye sakin kent unvanına sahip beldemizi hava fotoğraflarıyla dünyaya farklı bir açıdan tanıtacak.
    
     -AB projesi hazırladılar-
    
     Hava fotoğrafçılığı konusunda Avrupa Birliği kapsamında hibe fonlarından yararlanmak için proje hazırladıklarını kaydeden Gökovalı, Polonyadan gelen bir teklifi projelendirdiklerini, olumlu sonuç alırlarsa hava fotoğrafçılığı konusunda Polonya, Portekiz, İtalya ve Türkiyeyi kapsayan bir projeye imza atacaklarını dile getirdi.
     Gökovalı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Endüstri Meslek Lisesinin davetlisi olarak mayıs ayında Tokata gideceklerini, bir hafta boyunca bölgenin tarihi mekanlarını havadan fotoğraflayacaklarını da belirtti.
     Okulun havacılık kulübü başkanı Gizem Eroğlu ise okula bu yıl başladığını, havacılık kulübüne katılarak sivil havacılığı öğrenmeye çalıştığını söyledi.
     Havacılık kulübünde ilk olarak model uçak yapmayı öğrendiklerini kaydeden Eroğlu, Öğretmenizle çalışmalara katılarak havacılık konusuna bilgi sahibi oluyoruz. Gittiğimiz birçok yerde de hava çekimleri yapıyoruz. Gökyüzü gerçekten büyülü bir yer ve insanı kendine çekiyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Tarihi, turistik mekanları dünyaya havadan fotoğraflarla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER