Tarihi Karabalçık Köyü Hamamı restore edildi

Tarihi Karabalçık Köyü Hamamı restore edildi


BURSA (A.A) - Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Karabalçık Köyü Hamamı, törenle açıldı.
     Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, restorasyon çalışmalarına geçen yıl başladıklarını ve 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamladıklarını belirtti.
     Tarihi mirasın korunup yaşatılarak, gelecek nesillere aktarılması için büyük bir çaba gösterdiklerini belirten Dündar, geçmişini unutan nesillerin geleceğinin sağlamlığından söz etmenin mümkün olamayacağına işaret etti. Dündar, şöyle dedi:
     "Tarihe yatırım geleceğe yatırımdır. Tarihi ve kültürel mirasımıza yaptığımız yatırımlar aralıksız sürüyor. Bu kapsamda restorasyonunu tamamladığımız Karabalçık Köyü Hamamını da hizmete açıyoruz. Biz bu çalışma ile tarihi mirasımıza yeniden can verirken, köyümüze de tarihi ve turistik açıdan önemli bir değeri yeniden kazandırmış olduk."
     Belediye olarak bugüne kadar 151 tarihi eseri Osmangaziye kazandırdıklarını anlatan Dündar, "7 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız restorasyon çalışması ile hamamın, soğukluk, ılıklık, sıcaklık, su deposu ve külhan bölümleri yenilendi. 120 metre karelik bir alanda düzenleme yaptık. 30 metre kare kapalı alan yenilenirken, 12 metre karelik alanı camla kapatarak yeni bir bölüm oluşturuldu. Tüm bu düzenlemeler yapılırken de tarihi hamamın özgün haline sadık kaldık" şeklinde konuştu.
     Dündar, özgün mimariye sahip olan eserlerle tarihin içerisinde modern bir şehir oluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     "Osmangazide çalışmaları devam eden, gerek bütçesi gerekse proje açısından hayata geçireceğimiz iki önemli projemiz daha var. Beylikten Cihan Devletine Panoramik Müze ve Hisar Arkeopark projeleri ile tarihin başkenti Osmangazi, hak ettiği tahta oturacak. Panoramik Müzenin şu anda senaryoları hazırlanıyor, fotoğrafları belirleniyor. Hisar Arkeopark için de kamulaştırma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu projelerimizle Bizanstan Osmanlı Devletine kadar Bursanın tarihini canlandıracağız."
     Karabalçık köyü Muhtarı Kasım Çiçek de Dündara yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
     Açılış konuşmalarının ardından Dündar ve beraberindekiler kurdeleyi keserek hamamı hizmete açtı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Tarihi Karabalçık Köyü Hamamı restore edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER