Tarihi Kentler Birliği Siirtte toplanacak

Tarihi Kentler Birliği Siirtte toplanacak


SİİRT (A.A) - Türkiyedeki kültürel ve doğal mirası yoğun kentlerin üye olduğu, yerel yönetimlerin koruma bilinci kazanması için 2000 yılından bu yana hizmet veren Tarihi Kentler Birliğinin (TKB), bu yıl ki ilk bölge toplantısı Siirtte yapılacak.
     Valilikten yapılan açıklamada, valilik ve Aydınlar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda Doğu Anadoluda kültürel mirasın temel özellikleri, koruma yöntemleri ve Siirt örneğinin tartışılacağı belirtildi.
     Açıklamada, 30 Martta Siirt Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek toplantıya ilişkin şu bilgilere yer verildi:
     ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile TKB Genel Sekreteri Sezer Cihanın da katılacağı toplantının birinci oturumunda bilimsel sunumlar, ikinci oturumda ise yaklaşık 30 ildeki koruma çalışmaları anlatılacak. Bölge belediyeleri ilk kez bu toplantıyla kültürel ve doğal değerlerini, yaptıkları çalışmaları birbirleriyle de paylaşmış olacak. Toplantının temel hedefi, koruma sürecinde birlikte hareket etmek, turizmin sürdürülebilir olmasını sağlamak, kentler arası işbirliklerinin kurulmasının önemine dikkat çekmek, yerel yönetimlerin kültür öncelikli politikalar geliştirmesini sağlamak, üniversitelerin bilgi birikimlerini yerel yönetimlerle paylaşmaları gerektiğine vurgu yapmaktır. Toplantı sonrasında kent inceleme gezisi gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Tarihi Kentler Birliği Siirtte toplanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER