Tarihi Mardin Kız Meslek Lisesi 110

Tarihi Mardin Kız Meslek Lisesi 110 yıl sonra restore ediliyor -Mardin Valisi Ayvaz: Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tekrar ortaya çıkarmaya gayret edeceğiz


MARDİN (A.A) - Mardinde bulunan tarihi Mardin Kız Meslek Lisesi 102 yıl sonra restore edilmeye başlandı.
     Restorasyon çalışmasını başlatan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi dönüşüm projesi kapsamında 100 yıla aşkındır eğitim binası olarak kullanılan yapıyı, tekrar orijinal haline getirmek için Mardin Kız Meslek Lisesinin restorasyonuna başladıklarını söyledi.
     Mardin Kız Meslek Lisesi Binasının 100 yılı aşkın bir tarihi olduğunu ifade eden Ayvaz, şöyle dedi:
     Buraya teknolojik bazı iyileştirmeler yapılmış. Binayı tekrardan orijinal haline getirmek için restorasyonuna bugün başlıyoruz. Bittikten sonra yine tekrar eğitim alanında kullanacağız. Belki geçici bir süre ikinci binayı ilköğretim olarak kullanabiliriz. Burayı eğitim sezonuna yetiştireceğiz. Bina iki bloktan oluşmaktadır. Diğer bloğunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın açılışını yaptığı Olgunlaşma Enstitüsü bulunmaktadır. Olgunlaşma enstitülerinin statüleri değiştiriliyor. Hangi statü kazanırsa yine o alanda başlatacağız. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tekrar ortaya çıkarmaya gayret edeceğiz. Fakat bu ikinci binayı kız meslek alanında kullanmak o alanda kullanacağız.
     Tarihi Mardin Kız Meslek Lisesi Kitabesinde en son 1902 yılında restore edildiği dikkati çekerken, yapının Osmanlı döneminin Mardindeki eğitim - öğretim açısından ilk binası olduğu ve idadi mektep olarak inşa edildiği belirtildi.
     30 yıldır Mardin Kız Meslek Lisesi Binası olarak kullanılan, tarihi yapının ilk çalışmasını Ayvaz ve Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu birlikte başlattı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Sincar- Abdulhalim Çelik / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Tarihi Mardin Kız Meslek Lisesi 110 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER