Tarihi Selçuklu Mezarlığında kış güzelliği

Tarihi Selçuklu Mezarlığında kış güzelliği -Bitlisin Ahlat ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olarak bilinen Tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığı, karla birlikte güzel bir görünüme büründü


BİTLİS (A.A) - Ahlat ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olarak bilinen Tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığı, karla birlikte güzel bir görünüme büründü.
     Her biri çeşitli ayet, geometrik şekil, figür içeren binlerce abidevi mezar taşı, karla bütünleşince muhteşem güzellikteki görüntüler ortaya çıktı.
     Son yapılan tespitlere göre irili ufaklı toplam 8 bin 169 mezar taşının bulunduğu 210 bin metrekarelik alandaki Meydanlık Mezarlığında, kişinin yaptığı işe, rütbesine, maddi durumuna göre, boyu 3 metreyi bulan tek parça mezar taşları bulunuyor.
     Ayetlerin adeta dantel gibi işlendiği mezar taşlarının bulunduğu mezarlık, kış mevsimiyle birlikte beyaza bürünen görüntüsüyle fotoğraf tutkunlarının da uğrak yeri oldu.
     Sabahın erken saatlerinde Selçuklu Meydan Mezarlığına giderek mezar taşlarını fotoğraflamaya çalışan Ahlat Fotoğrafçılar Derneği Üyesi Tuncay Bayar, özellikle fotoğraf meraklılarını bu güzellikleri görüntülemeye davet etti.
     Bayar, Sabah saatlerinden itibaren mezarlığın karla kaplı zemininde güzel fotoğraflar yakalamaya çalışıyoruz. Özellikle mezar taşlarının üzerine düşen karı fotoğraflamak oldukça zevkli. Tüm fotoğraf tutkunlarını ilçemize bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Selcan Bayar / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Tarihi Selçuklu Mezarlığında kış güzelliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER