Tarsusta korsan taksi ve servislerle mücadele

Tarsusta korsan taksi ve servislerle mücadele


MERSİN (A.A) - Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, korsan taksi, minibüs ve servis araçlarına karşı aileleri uyardı.
     Şen, yaptığı yazılı açıklamada, korsan servis araçlarından taşıma hizmeti alan velilere 216 lira para cezası uygulanacağını hatırlatarak, öğrenci velilerinin korsan servis aracı kullanmamalarını istedi.
     Para cezasının bugüne kadar korsan taksilere uygulandığına dikkati çeken Şen, okulların açılmasıyla aynı şekilde korsan servislere de aynı uygulamanın yapılacağını vurguladı.
     İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın belediye sınırları dahilinde ticari amaçla yolcu taşıyan sürücülere, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, iş yeri ve işletmelerin sorumlularına, taşıma hizmeti alanlara trafik polisi tarafından idari para cezası uygulanacağını ifade eden Şen, şunları kaydetti:
     Araç yakalandığında şoföre, mal sahibine ve çalıştırana, okulsa okul müdürüne veya okul aile birliğine bin 950 lira, 1 yıl içinde tekerrürü halinde 3 bin 250 lira para cezası uygulanacak. Sürücü araç sahibi değilse, ayrıca aracın tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenecek. Tespiti halinde, bağlı bulunduğu durak iş yeri ve işletmelerin sorumlularına da aynı miktar idari para cezası uygulanacak. Ayrıcı işareti bulunmayan, belediye sınırı dahilinde ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan araçlardan taşımacılık hizmeti alanlara 216 lira ceza uygulanacak. Araç 60 günlüğüne trafikten men edilecek.
     Geleceğin güvencesi çocukların ehil ellere teslim edilmesini isteyen Şen, T plakası almayan ticari taksilerin faaliyetlerini sürdürmeleri halinde, aynı şekilde cezai işleme tabi tutulacakları gibi, belediye tarafından da ayrıca 170 lira ceza uygulanacaktır. Belirttiğimiz uyarıları tüm velilerin dikkate alacaklarına inanıyor ve velilerimizin korsan taksi, minibüs ve servis araçlarına karşı okul önlerinde böyle bir durumla karşılaşmaları halinde korsan taksi, minibüs ve servis araçlarını 155 Polis, 156 Jandarma ve 153 Belediye telefon numaralarına bildirmelerini istiyoruz görüşlerine yer verdi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta korsan taksi ve servislerle mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER